Klub potvrdio

Krunoslav Rendulić više nije trener HŠK Zrinjski! · Zvanično

Midhat Šljivak

Krunoslav Rendulić više nije trener HŠK Zrinjski. Nakon godinu dana saradnje ugovor između hrvatskog stručnjaka i bh. prvaka je sporazumno raskinut.

Krunoslav Rendulić od danas više nije trener bh. prvaka HŠK Zrinjski. Mostarski klub zvanično je potvrdio sporazumni raskid saradnje s 50-godišnjim hrvatskim stručnjakom.

Rendulić je u proteklih godinu dana vodio Plemiće. Na klupi je naslijedio Sergeja Jakirovića i odveo je klub do još jedne titule prvaka Bosne i Hercegovine, ali i do historijskog plasmana u grupnu fazu Konferencijske lige.

"Treneru Renduliću se zahvaljujemo na profesionalnoj suradnji i velikim uspjesima koje je ostvario s momčadi te mu kao Klub od srca želimo puno sreće i sportskog uspjeha u nastavku trenerske karijere", saopšteno je iz HŠK Zrinjski.

Hrvatski stručnjak je Zrinjski vodio u 47 utakmica i ostvario je učinak od 31 pobjede, pet neriješenih rezultata i 11 poraza.

Ipak, nakon serije loših rezultata u posljednjih nekoliko sedmica, te teškog poraza od Veleža (3:0), odlučeno je da se saradnja s njim raskine i to je danas zvanično potvrđeno.

U narednim danima mostarski klub će imenovati novog trenera. Nekoliko imena se povezuje s bh. prvakom, a najkonkretnije ime je Stjepan Tomas. Također, spominje se i Samir Toplak.

HŠK Zrinjski je trenutno na trećem mjestu sa 26 bodova i utakmicom manje u odnosu na vodeći Borac koji ima 33 boda, te Sarajevo koje ima 27 bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naredni izazov mostarski tim ima već u srijedu protiv Širokog Brijega, a narednog vikenda im slijedi duel NK GOŠK.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.