UEFA nije imala milosti prema Zrinjskom

Kazna nije zaobišla Mostarce

UEFA nije imala milosti prema Zrinjskom

Haris Zilić

Zasjedala je Disciplinska komisija UEFA-e koja je još jednom pokazala da je rigorozna po pitanju kazni i da nema oprosta za klubove, posebno ako njihovi navijači krše određene pravilnike UEFA-e.

Ovaj put Krovna kuća evropskog fudbala nije imala milosti prema bh. predstavniku ekipi Zrinjskog.

Zrinjski je kažnjen sa 10.000 eura zbog propusta na ulazima gdje je trebao biti detaljniji pregled navijača i gledatelja na utakmici protiv Legije odigranoj 26. oktobra.

Međutim, novčana kazna je mala u odnosu na onu drugu koja se veže za same tribine u narednim utakmicama.

Zrinjski mora jednu narednu evropsku utakmicu odigrati pred praznim tribinama jer su njegovi navijači koristili pirotehniku na pomenutom duelu trećeg kola grupne faze protiv Legije koji je odigran u Mostaru.

Oglasi

U pitanju je uvjetna kazna od strane UEFA-e. U objašnjenju stoji je da je UEFA dala nalog za igranje naredne utakmice bez publike koji je suspendiran tokom probnog roka od dvije godine, počevši od datuma ove odluke.

Također u opisu kazne navedeno je i rasističko ponašanje navijača Zrinjskog kao i bacanje predmeta.

Naredni domaći meč u Evropi Zrinjski igra u šestom kolu grupne faze kada po Bijeli brijeg dolazi slavna Aston Villa i bez obzira na rezultatski značaj to će biti jedna od najvećih utakmica bh. kluspkog fudbala od nezavisnosti. A prema obrazloženju UEFA-e, Zrinjski nije dužan tu utakmicu igrati pred praznim tribinama.

U petom kolu Konferencijske lige aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine gostuju AZ Alkmaaru.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Zrinjski je ove sezone postao prvi klub iz Bosne i Hercegovine koji je izborio plasman u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

Pored samog plasmana ostvarili su i prvu pobjedu jednog bh. kluba u gruopnoj fazi savladavši u prvom kolu AZ Alkmaar 4:3 nevjerovatnoj utakmici nakon što su gubili 0:3 na poluvremenu.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PoliziaMerda1981
UEFA je pored pirotehnike i rasistickog uzvikivanja kaznila Zrinjski i zbog tezge sa glavatim kupusom koju je NN osoba stacionirala između sjevernog ulaza i zapadne strane stadiona pod Bijelim brijegom. Frane šta si ovo radio pa ne možes kentrat kupus na evropskim utakmicama budalo jedna hahahahahaha
1 3
ZM1905
Znate li vi šta znači UVJETNO? A novinara i govana...
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi