Ko će na klupu Zrinjskog: Tomas ima još jednu ponudu, u igri novo ime

Plemići se nisu oglašavali, a u srijedu je hercegovački derbi

Ko će na klupu Zrinjskog: Tomas ima još jednu ponudu, u igri novo ime

Samir Mlaćo

Poraz od FK Velež u gradskom derbiju uzdrmao je HŠK Zrinjski. Plemići su ranije bili dominantni u duelima sa Rođenima, no jasno je da se i poraz morao desiti.

Uzdrmalo je to poziciju prvog trenera Krunoslava Rendulića i sve više se priča o tome da je Rendulić zapravo 'bivši', te da je preostalo da klub samo to i potvrdi. Navodno, iz mostarskog kluba se neće oglašavati dok sve ne bude zvanično definisano, odnosno dok ne bude pronađen Rendulićev nasljednik.

Kao prva zamjena jučer je 'istaknut' Stjepan Tomas. Rođeni Bugojanac je posljednji angažman imao u NK Osijek, ali nije se dugo zadržao. Stigao je sa dosta ambicija, no serija loših rezultata koštala ga je posla.

Priča sa Osijekom brzo se završila i Tomas je postao 'bivši', no sada bi mogao put Mostara. Prema potvrđenim informacijama, obavljeni su razgovori, a Tomas ima i još jednu ponudu te mora ubrzo da donese odluku.

Svjestan je i kakav posao ga čeka u Mostaru. Zrinjski brani trofej u prvenstvu, ali i u Kupu, te navijači opet očekuje isto. Biće to veoma teško, igranje u Evropi sigurno je dodatni teret za ekipu, što se vidi i na rezultatima. Trenutno za Borcem Zrinjski zaostaje sedam bodova, ali ima i utakmicu manje. Rival će u srijedu biti NK Široki Brijeg.

Oglasi

Pored Osijeka, Tomas je radio i u Turskoj te Sheriff Tiraspolu iz Moldavije. Da li će prihvatiti poziv iz Mostara, ostaje da se vidi.

Sa Plemićima se povezuje još jedno poznato ime. Također se radi o hrvatskom stručnjaku, a to je Samir Toplak. Toplak ima bogato iskustvo rada u Hrvatskoj gdje je predvodio Varteks, Goricu, Inter Zaprešić, Lokomotivu..., te sigurno dobro poznaje i Premijer ligu naše zemlje.

Nedavno je bio glavni kandidat i za klupu slavnog švicarskog Basela koji je u krizi rezultata. Toplak je i sam potvrdio za hrvatske medije da ljudi koji su zaduženi za njegovu karijeru rade svoj posao, te je jasno da u povezivanju sa švicarskim gigantom ima istine.

Toplak se nedavno povezivao i sa švicarskim gigantom Baselom

Da li će Toplak po prvi put u Premijer ligu, biće poznato već u danima vikenda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Zrinjskom nemaju puno vremena za odmor. U srijedu je meč sa Širokim Brijegom i tri boda se nameću kao imperativ. Nakon tog meča, Plemići će u goste GOŠK-u iz Gabele.

U Evropi, tačnije u grupnoj fazi Konferencijske lige za sada su osvojili tri boda i to na startu kada su savladali Alkmaar sa 4:3, iako su Nizozemci nakon prvog poluvremena vodili 3:0.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1690272632
Nije utakmica sa Veležom bila razlog,već je razlog igra i koncepcija ..Rendulić jednostavno nije bio čovjek koji je mogao posložiti ekipu ...Zrinjski je izgubio 4 boda od Posušja ove godine , Kožulja je zapostavio ,Ćužu dugo čeka itd
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi