Nakon trijumfa nad Gibraltarom

Mbappe sinoć stao pred novinare, pa hladnom ispravkom nasmijao sve koji su pogledali izjavu

Eldar Ganibegović

Kylian Mbappe sinoć je bio igrač utakmice Francuska - Gibraltar s tri gola i tri asistencije. Nakon utakmice je sve nasmijao dosjetnom ispravkom francuskog novinara.

U okviru 9. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine, Francuska je sinoć rezultatom 14:0 deklasirala Gibraltar. 

Načeo je sam svoj tim Santos u trećoj minuti autogolom, a onda su redom pogađali Thuram, Zaire-Emery, Mbappe, Claus, Coman, Fofana, Rabiot, Coman, Dembele, pa još dva puta Mbappe te dva puta Giroud.

Poslije utakmice Kylian Mbappe davao je izjavu u miks zoni. Dosjetnom ispravkom novinara uspio je nasmijati mnoge.

Naime, novinar je konstatovao da je Francuska imala devet različitih strijelaca, s čime se nije složila zvijezda PSG-a.

"Deset. Deset, računajući igrača Gibraltara", odgovorio je hladni Kylian Mbappe.

Inače, Santos koji je postigao autogol u 3. minuti, u 15. je dobio direktan crveni karton. Može se reći da je bio jedan od glavnih krivaca za debakl Gibraltara.

Za reprezentaciju Francuske ovo je bila najveća pobjeda u historiji. Prije ove, rekord je bila 10:0 pobjeda protiv Azerbejdžana 1995. godine, također u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Francuska je tako u jednoj utakmici postigla više golova (14) nego u cijelom dosadašnjem dijelu kvalifikacija (13). Ostaje im da za dva dana kvalifikacije završe gostujućom utakmicom u Grčkoj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.