Rekord kvalifikacija pao u Francuskoj, Izrael dao dosta odgovora o baražu gdje je i BiH
FOTO: EPA

Borba za EURO ulazi u finiš

Rekord kvalifikacija pao u Francuskoj, Izrael dao dosta odgovora o baražu gdje je i BiH

Haris Zilić

Kvalifikacije za EURO 2024. godine bliže se kraju, a i večeras smo dobili dosta odgovora nakon četiri utakmice devetog kola, ali svjedočili smo jednom nevjerovatnom rezultatu.

Francuska je u Nicei u okviru grupe B deklasirala i ponizila Gibrlatar sa čak 14:0, što je rekordna pobjeda Trikolora u kvalifikacijama.

Za Francusku su redom pogađali: Santos (autogol), Thuram, Zaire-Emery, Mbappe (p), Clauss, Coman, Fofana, Rabiot, Coman, Dembele, Mbappe, Mbape, Giroud, Giorud.

Francuzi su ostvarili najveću pobjedu u kvalifikacijama, ali i oborili rekord kvalifikacija koji je ranije držala Njemačka koja je San Marino savladala sa 13:0.

U istoj grupi Nizozemska je zapečatila plasman na EURO trijumfom protiv Irske sa 1:0, gol odluke postigao je Weghorst u 12. minuti.

Oglasi

U grupi I sve je završeno i jasno kolo prije kraja, tako da neće biti drame više.

Rumunija je sa 1:2 bila bolja od Izrael večeras nakon preokreta i osigurala plasman na EURO.

Švicarska i Kosovo remizirali su rezultatom 1:1, ali taj rezultat na kraju nije poremetio ništa u grupi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Iz pomenute grupe Švicarska i Rumunija idu direktno na EURO, što znači da je Izrael jedan od potencijalnih rivala Bosne i Hercegovine u baražu.

Izraelci će šansu tražiti u baražu Lige B nacija gdje je i naša reprezentacija.

Top Komentari

Chesa
**** israel- kad je Kosovo ih zguzjio onda može svako…
3 0
Ne bih volio da BiH igra protiv Izraela, neka igra bilo s kim u barazu ali samo ne protiv Izraela, ali plasim se, da je ono nepisano pravilo vazi, da obicno protiv koga ne zelis da igras, da zreb bude takav, pa da oni s nama igraju. Samo ne Izrael.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi