Šta radi golman dok Francuska zabija 14 komada? Video je postao apsolutni hit

Maignan nije imao posla

Šta radi golman dok Francuska zabija 14 komada? Video je postao apsolutni hit

Eldar Ganibegović

Francuska je sinoć bila nemilosrdna prema Gibraltaru. Trikolori su slavili s 14:0, no šta je za vrijeme utakmice radio golman Francuske, Mike Maignan?

Sinoć je u okviru 9. kola kvalifikacija za EURO Francuska pokazala šta znači uigravanje tima. Bez obzira na to što su izborili plasman u Njemačku i što je protivnik bio amaterski Gibraltar, najjači sastav je istrčao, dao sve od sebe i slavio s 14:0.

Teško je i pobrojati sve strijelce, no evo ih - načeo je sam svoj tim Santos u trećoj minuti autogolom (u 15. dobija i crveni karton), a onda su redom pogađali Thuram, Zaire-Emery, Mbappe, Claus, Coman, Fofana, Rabiot, Coman, Dembele, pa još dva puta Mbappe te dva puta Giroud. 

Francuska je tako u jednoj utakmici postigla više golova (14) nego u cijelom dosadašnjem dijelu kvalifikacija (13). Ostaje im da za dva dana kvalifikacije završe gostujućom utakmicom u Grčkoj.

Međutim, šta u toku utakmice u kojoj njegov tim daje 14 golova radi golman? Mike Maignan vjerovatno nikada nije lakše sačuvao mrežu jer Gibraltar nije uputio nijedan šut, te je imao jako dosadan na poslu.

Mjesec je novembar, izuzetno je hladno, a navijači su snimili Maignana snimili kako se daleko od svog gola pokušava zagrijati. Video je na društvenim mrežama postao apsolutni hit. 

Oglasi

Za reprezentaciju Francuske ovo je bila najveća pobjeda u historiji. Prije ove, rekord je bila 10:0 pobjeda protiv Azerbejdžana 1995. godine, također u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Mrlja za Francusku na utakmici protiv Gibraltara

Imaju, međutim, Francuzi za čime i da žale. Naime, prilikom postizanja pogotka za 3:0 u 16. minuti, debitant Zaire-Emery se povrijedio i napustio je igru tri minute kasnije. Ostaje da vidimo koliko je teška njegova povreda.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sigurno da je to loša vijest i za trenera PSG-a. Luis Enrique sve više koristi ovog 17-godišnjaka i povreda dolazi u jako nezgodnom momentu kako za igrača, tako i za klub iz Pariza. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi