Zanimljiva objava

Adnan Redžović uzeo zlato na SP, pa brutalno prozvao Edina Puhala

Midhat Šljivak

Adnan Redžović postao je prvak svijeta u kickboxingu. On je u konkurenciji amatera na Svjetskom prvenstvu u Portugalu pomeo konkurenciju, a zatim je iskoristio priliku da ponovo prozove Edina Puhala s kojim je nedavno imao fizički obračun u Sarajevu.

Adnan Redžović novi je svjetski prvak u kickboxingu. 46-godišnjak je uzeo zlato u konkurenciji veterana pobjedom nad austrijskim borcem Davidom Dvornikovichem.

Nakon što je došao do zlata Redžović je iskoristio priliku i na društvenim mrežama je prozvao boksera Edina Puhala s kojim je nedavno imao fizički sukob u Sarajevu.

"Ovako izgleda šampion svijeta kad ne namješta mečeve. Volim te Bosno", poručio je Redžović i jasno je da se ova poruka odnosila na Puhala.

Sukob između njega i momka pod nadimkom Iron Puki nastao je upravo zbog prozivki Redžovića da je Puhalo kupovao mečeve i da su njegove borbe smiješne i naštimane.

Nakon brojnih sukoba na društvenim mrežama i silnih prozivki nedavno je u Sarajevu došlo i do fizičkog obračuna u kojem je Puhalo izvukao deblji kraj i prošao je s teškim tjelesnim povredama.

Redžović je zbog svega završio u policiji, ali je brzo pušten, te je bez ikakvih problema odletio u Portugal odakle donosi zlatnu medalju.

Podsjetimo, Adnan Redžović je pored bogate kickboxing karijere imao i zapaženu karijeru u boksu gdje je na omjeru od 23 pobjede i osam poraza.

Iron Puki: Karijera mi je čista

Edin Puhalo je u proteklim mjesecima izložen brojnim prozivkama bh. boraca. Po mišljenju mnogih on je običan prevarant.

Iron Puki se zbog toga i oglašavao. Tvrdi da su svi oni ljubomorni na njegove uspjehe.

"Moja karijera je čista kao suza i nikada u životu nisam zaradio marku na nedozvoljen način. Sve sam morao od nule napraviti i to svi dobro znaju."

"Što se tiče kolega koji me prozivaju, mogu samo reći da su imali prilike napraviti slične uspjehe u karijerama, ali im to nije uspjelo", riječi su Puhala.

Iron Puki je u karijeri odradio 25 borbi i na omjeru je od 23 pobjede i dva poraza.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.