Edin Puhalo pao u šestoj rundi - Težak poraz bh. boksera od 53-godišnjeg veterana

Drugi poraz karijere

Edin Puhalo pao u šestoj rundi - Težak poraz bh. boksera od 53-godišnjeg veterana

Midhat Šljivak

Bh. bokser Edin Puhalo nokautiran je večeras u Goppingenu od 53-godišnjeg njemačkog boksera Firata Arslana. Iron Puki je pao u šestoj rundi rundi.

Legendarni tursko-njemački borac Firat Arslan otišao je u velikom stilu u penziju. On je u borbi za WBA Gold pojas (jedan od mnogih u WBA organizaciji) nokautrao Edina Puhala u šestoj rundi.

Iako 17 godina mlađi od svog rivala, Puhalo nije uspio ništa napraviti protiv 53-godišnje legende. Pao je u šestoj rundi i Arslan se oprostio kao WBA Gold prvak svijeta cruiser kategorije.

Od samog početka borbe Nijemac je dominirao. Nije Puhalo bio dostojan protivnik, žalio se na nelegalne udarce u potiljak, a kraj mu je stigao u šestoj rundi

Oglasi

Tri puta je Puhalo išao na pod i sudija je odlučio prekinuti borbu, te je 53-godišnjak slavio pobjedu s kojom je otišao u penziju.

Bunio se bh. bokser kako je nokautiran nelegalnim udarcima. Niko ga nije doživljavao ozbiljno u ringu, a domaći bokser je već počeo slavtii.

Bh. bokseru ovo je drugi poraz u karijeri u kojoj ima 23 pobjede, ali s druge strane je bio itekako ozbiljan rival i čovjek koji je godinama unazad imao sjajne borbe.

Firatu bi ovo trebao biti oproštajni meč. S 53 godine je vrijeme da kaže dosta i ovo mu je 55. pobjeda karijere u kojoj ima 9 poraza i tri neriješena meča.

Top Komentari

user1574859714
Poslije ovog ja bi zavrsio karijeru.Prebije te stariji covjek hahaha U pravu su bili ovi nasi borci kad su rekli da je Puhalo prevara teska
5 0
user1697926344
Ko je iron puki
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti