Bh. borcima preko glave 'šampiona' Edina Puhala: "Do sada smo svi šutili, ali vrijeme je da se kaže"
Edin Puhalo iznervirao je kompletnu borilačku javnost zbog svog 'šampionskog' pohoda i pobjeda nad sumnjivim borcima

Iron Pukija smatraju prevarantom

Bh. borcima preko glave 'šampiona' Edina Puhala: "Do sada smo svi šutili, ali vrijeme je da se kaže"

M. Šljivak

Bokser Edin Puhalo, alias Iron Puki, pobijedio je prošle noći u Njemačkoj 42-godišnjeg Francuza Sirila Makiadija tehničkim nokautom u trećoj rundi. Puhalo je 'lako' došao do pobjede, a za brojne bh. borce novi 'trijumf' Iron Pukija je uvreda za kompletan borilački sport. Oglasili su se mnogi na društvenim mrežama i većina ih dijeli isto mišljenje - Edin Puhalo na prevaru dolazi do pobjeda.

Bokser Edin Puhalo došao je do nove lagane pobjede u profesionalnoj karijeri. Francuz Siril Makiadi je u trećoj rundi doslovno odustao od borbe i Iron Puki je stigao do novog trijumfa.

Iz borbe u borbu Puhalo na čudan način završava protivnike. Dosad niko od bh. boraca nije želio izlaziti u javnost u prozivati ovog boksera, ali nakon sinoćnjeg prekida prvi je odlučio progovoriti Adnan Redžović.

"Da li je ovo moguće? FACE TV, ovdje treba SIPA i Federalni MUP da se uključe u ove prevare, a ovaj Marijan (Mijajlović) i selektor Guska (Hamid) su tako jeftini ili pojma nemaju o ovom sportu", napisao je Redžović na zvaničnom Facebook nalogu.

Da li je ovo moguce,, FaceTv Sarajevo ovdje treba Sipa i Fed.mup da se ukljuce u ove prevare,a ovaj Marijan i selektor...

Posted by Adnan Redzovic on Saturday, June 3, 2023

Mišljenje fenomenalnog bh. boksera Adnana Redžovića dijele mnogi poznati borci iz naše zemlje. Dosad su šutjeli, ali više ne žele jer im je preko glave prevara Edina Puhala.

Oglasi

"Ovo je sramota bh. sporta", komentar je boksera Elvira Šendra, dok je jedan od najboljih kickboxera naše zemlje Mesud Salimović napisao.

"Tačno kad ovo vidim dođe mi da zaplačem. Gdje sam potrošio 20 godina. Još od svega mi je jače to da se čovjek raduje. Uživio se u prevaru", poruka je Selimovića koji je spreman da se lično obračuna sa 'šampionom' iako mu je bazni sport kickboxing.

Pukijeva pobjeda smiješna je i Dženanu Poturku koji ne može da vjeruje šta se dešava, a i Ahmed Krnjić.

"Kriminal u sportu. Stop prevarama i namještenim mečevima. Laganje publike, naroda, sponzora i države", poruka je člana One Championshipa Krnjića.

Ranije je Damir Beljo imao medijska prepucavanja s Pukijem. Javno je govorio kako je bokser iz Sarajeva obična prevara i da je dokaz tome činjenica da nikada nije bio prvak države. Beljo je pozvao Puhala da u ringu pokaže sav svoj talenat i spreman je bio boksati bez ijedne marke. To je Puhalo odbio, pa je priča završena nakon Facebook prepucavanja.

Sjajni MMA borac Ahmed Vila imao je priliku da posmatra treninge Edina Puhala. Nagledao se i naslušao svega, pa je i njemu više preko glave lažnih natpisa o velikim trijumfima.

"Žalosno je da lokalni mediji nisu prepoznali o kakvim se turnirima i borcima radi, a na kojima nastupa Puhalo. Na Instagramu protivnika se može vidjeti da je bio u penziji i da je očigledno plaćen samo da bi uletio da “padne”. Mislim da sama činjenica da je produkcija bila skromna, dokazuje da to nije prava borba za “evropsku titulu”. Do sada smo svi šutili i nismo glasno govorili da on nije ono za šta se predstavlja, ali mislim da je vrijeme da se razotkrije kakve su to zapravo borbe", rekao je za SportSport.ba Ahmed Vila.

[twitter]https://twitter.com/TimBoxeo/status/1319719851045343232[/twitter]

Edin Puhalo je u svojoj 'bogatoj' karijeri dobio 23 od 24 meča. Porazio ga je jedini iole ozbiljan rival, Crnogorac Dilan Prašović i to veoma lagano.

Promo

Top Komentari

*p!p!t@*
Za uzdizanje ovakvih likova krivi su novinari koji prave članke za petobu. Hajmo dalje...
3 0
Spor29378
Al najjaci su ovi pojasi koji se osvajaju u hotelskim salama.I onda kaze za sebe da je evropski prvak ili svijetski.Kakva prevara,nenormalno.Ovog Puhala bi svaki prosjecan cruiser razvalio.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti