Foto - EPA

Manchester United sprema promjene

Na Old Trafford stiže 'veliki šef' i sprema se pravi zemljotres - Dvije zvijezde su otpisane

Midhat Šljivak

Dolazak Jima Ratcliffea u vlasničku strukturu Manchester Uniteda donosi brojne promjene u klubu i očekuje se da će već u januaru tim pretrpiti brojne promjene. Najavljuju se brojni odlasci, a među prvima će iz kluba otići Casemiro i Raphael Varane.

Sir Jim Ratcliffe ušao je u Manchester United investicijom vrijednom 1.3 milijarde funti. Sve će službeno biti potvrđeno u narednoj sedmici.

Dolazak najbogatijeg Britanca u klub donijet će i brojne promjene unutar tima. Ratcliffe želi počistiti tim i najavljuju se brojni odlasci zvijezda koje su skupo plaćene, ali nisu opravdali očekivanja.

Među prvima koji bi mogli otići su Casemiro i Raphael Varane. Za njih su Crveni đavoli izdvojili 112 miliona funti i dali su im dugotrajne ugovore.

Ipak, ove sezone nijedan nije pokazao apsolutno ništa. Utopili su se u sivilo ekipe koja igra zaista katastrofalno i ne prave nikakvu razliku na terenu.

Navodno je već odlučeno da se ovaj duo neće zadržati previše na Old Traffordu. Moguć je odlazak već u januaru, a ako i ostanu njihova epizoda među Crvenim đavolima trajat će samo do kraja sezone.

Casemiro se povezuje s odlaskom u Saudijsku Arabiju. Ponuda koju ima je izuzetno atraktivna i izvjesno je da će brazilski veznjak karijeru nastaviti u ovoj zemlji.

S druge strane interes velikih timova za Raphaela Varanea postoji. Bayern bi ga rado vidio u svojim redovima, spremni su platiti 25 miliona funti, no problem je njegova plata od 340.000 funti sedmično.

Casemiro je u dresu Uniteda odigrao 63 utakmice i ima učinak od 11 golova i sedam asistencija. S druge strane Varane je nastupio 75 puta za ovaj klub, zabio je dva puta i jednom je asistirao.

Ko je Sir Jim Ratcliffe?

Sir James Arthur Ratcliffe (71) najbogatiji je čovjek u Velikoj Britaniji. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na gotovo 30 milijardi funti

Ratcliffe je hemijski inžinjer. Njegova kompanija INEOS poznata je širom svijeta i njena zarada iz godine u godinu sve više raste.

Bogati Britanac je veliki ljubitelj sporta. Navijač je Manchester Uniteda i odavno se povezivao s kupovinom kluba s Old Trafforda. Sada je konačno tu i imat će 25 procenata udjela u klubu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On u svojim rukama ima već dva kluba. To su švicarska Lozana i francuska Nica, a u umalo je u njegovim rukama završio i Chelsea, no ponuda od 4.24 milijardi funti je odbijena i klub je završio u rukama Amerikanca Todda Boehlyja.

Novac je ulagao u biciklizam i moto-sport, ali definitivno ovaj 71-godišnjak ima najveće planove s Manchester Unitedom kojeg želi vratiti na vrh engleskog fudbala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.