Nedavno pojačanja tražili u FK Željezničar, a sada dovode Raphaela Varanea?

Igraju i u Ligi prvaka

Nedavno pojačanja tražili u FK Željezničar, a sada dovode Raphaela Varanea?

Eldar Ganibegović

Nije tako rijedak slučaj da pojedini klubovi za kratko vrijeme naprave veliki uspon. Takav slučaj je i s francuskim Lensom koji je za nekoliko godina od Ligue 2 u Francuskoj stigao do igranja u grupnoj fazi Lige prvaka.

Francuski Lens prije nekoliko godina, tačnije 2016. godine, tražio je pojačanja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Između ostalog.

Doveo je tada Lens u svoje redove hrvatskog napadača Ivana Lendrića. FK Željezničar je na ime obeštećenja inkasirao oko 300 hiljada eura. 

Sedam godina nakon toga, Lens gledamo u Ligi prvaka. Sada se s ovim timom povezuje sjajni defanzivac Manchester Uniteda, Raphael Varane.

Frank Haise, trener Lensa, prokomentarisao je odluku Crvenih đavola da na ljeto prodaju Raphaela Varanea. Trener je naglasio da francuski defanzivac ima otvorena vrata Lensu.

Oglasi

"Ako želi da se vrati, dočekat ćemo ga raširenih ruku. Ali ugovor je drugačiji. Čitao sam da bi Bayernu iz Minhena bilo komplikovano da mu isplati platu.

Ako je za njih kompikovana, onda za nas... Ali možda želi da se vrati. Ne znam, ko zna? Međutim, to nije nešto o čemu razmišljamo" , rekao je Franck Haise.

FC Bayern Munich i pravi posao s Manchester Unitedom?

Novinar Florian Plettenberg tvrdi da bi Varane mogao završiti u Bayernu. Bavarci ove zime žele da dovedu stopera, a potraga je stala na 30-godišnjem Francuzu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United bi pristao da pusti Varanea uz naknadu između 20 i 30 miliona eura. Osim toga, Nijemci od početka isključuju potencijalnu posudbu.

Međutim, više od 20 miliona eura plata Francuza zadaje glavobolje šefovima Bayerna, koji smatraju da je to prevelika plata i žele da ju smanje. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi