Nemanja Vidić za njega ne može u istu rečenicu s drugim defanzivcima: "Nije ta klasa"

Agbonlahor birao najbolje

Nemanja Vidić za njega ne može u istu rečenicu s drugim defanzivcima: "Nije ta klasa"

Midhat Šljivak

Nekadašnja zvijezda Premier lige Gabriel Agbonlahor smatra da legendarni Srbin Nemanja Vidić ne može biti u konkurenciji za najboljih 11 od osnivanja Premier lige 1992. godine. 

Gabriel Agbonlahor izostavio je legendarnog Srbina Nemanju Vidića iz svih priča o najboljem štoperu od osnivanja Premier lige. On je izgovorio četiri imena za koje smatra da su bolji.

"Nemanja Vidić nije ni blizu najboljih 11 ikad. Nije ta klasa", rekao je Agbonlahor i nastavlja:

"John Terry i Rio Ferdinand su najbolji svih vremena. Zatim su tu prije Vidića Virgil van Dijk i Vincent Kompany", smatra Agbonlahor.

Agbonlahor je kao član Aston Ville imao priliku da igra protiv svih navedenih. Očigledno je da mu Vidić nije bio klasa navedenih igrača, no mnogi ne dijele njegovo mišljenje i uvjereni su da je slavni Srbin ipak među najboljim.

Oglasi

U dresu Aston Ville Gabriel Agbonlahor je nastupao od 2005. do 2018. godine. Odigrao je 391 utakmicu i postigao je 87 golova.

Nemanja Vidić je s druge strane za Manchester United nastupao od 2006. do 2014. godine. Odigrao je 300 utakmica za Crvene đavole i postigao je 21 gol, te je osvojio brojne trofeje.

Nemanja Vidić odabrao igrače koje je najteže čuvao

Slavni srbijanski defanzivac Nemanja Vidić odabrao je četvoricu napadača protiv kojih mu se u karijeri bilo najteže nositi. Sve su to poznata imena, ali jedno ime se izdvojilo - Peter Crouch.

"Nikad nisam vidio takvog igrača od dva metra. Craig Bellamy bi trčao u prostor, a Crouch skakao", riječi su Vidića.

Potom je izdvojio još Didiera Drogbu, Luisa Suareza i Sergija Aguera.

"Drogba je bio veoma pametan igrač. Ulazio je u mozak defanzivcima. Uvijek je mislio korak ispred drugih i postigao je dosta važnih golova."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Aguero je uvijek znao gdje će biti lopta i gdje napadati, a Suarez je koristio instikt i energiju. Ni on ne zna šta tačno radi, ali mu to uspijeva", istakao je Vidić.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
onisu na evropskom a nasi idu na hurmasice izgazit ce nas ukraina
0 3
user1677074566
Pojma ti nemaš Vidić je 10 puta bolji od Van Dajka i Kompanija
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi