Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Najavljene promjene

Sergej Jakirović igra na kartu sreće s Dinamom - U međuvremenu Hajduk je servirao 'bombu'

Midhat Šljivak

Trener zagrebačkog Dinama Sergej Jakirović najavio je kako će hrvatski prvak u januarskoj prijelaznom roku dovesti nekoliko novih fudbalera. Po njegovim riječima to neće biti skupocjena pojačanja.

Dinamo ne blista ove sezone pod vodstvom Sergeja Jakirovića. Modri su imali ogromnih padova u igri i dosta je nezadovoljstva načinom na koji bh. stručnjak vodi ekipu.

Po dolasku u klub Jakirović je ostao bez izuzetno bitnih igrača, od vođa tima ostao je samo Bruno Petković, a u januaru će trener Dinama pokušati angažovati igrače za koje smatra da mu mogu pomoći.

Neće to biti skupocjena pojačanja. Pokušat će dovesti igrače koji su kvalitetni i jeftini.

"Gledamo zadnja tri mjeseca igrače koji bi nas mogli pojačati. Nema smisla tražiti preskupe igrače, pa tražimo ono što nam je dostupno. Kada bismo pogodili s dva tri igrača, bilo bi odlično", rekao je Jakirović.

Dinamo u subotu dočekuje Osijek u derbiju. Cilj je naravno pobjeda

"Veoma sam zadovoljan kako su svi trenirali u pauzi. Radili smo neke stvari koje bi trebale da se poboljšaju. Želimo u derbiju popraviti dojam i gorak okus prošlih utakmica".

Hajduk servirao bombu - Vraća se Nikola Kalinić

I dok Dinamo traži pojačanja koja neće previše opteretiti budžet, njihov najveći rival Hajduk iz Splita potvrdio je povratak Nikole Kalinića u klub.

To je danas potvrdio trener splitskog kluba Mislav Karoglan. Dogovor s 35-godišnjakom je postignut.

"Razgovarao sam s njim jučer i sve ide u dobrom pravcu. Ima volju da se vrati, kao i svi mi. On smatra da mu trebaju individualni treninzi prije priprema. On će nam se, ako sve bude u redu, priključiti na zimskim pripremama", rekao je Karoglan.

Nikola Kalinić na potpisu za Hajduk 2022. godine (Foto: HNK Hajduk)

Kalinić je posljednji angažman imao u Hajduku. Stigao je u februaru 2022. godine , no proteklog ljeta odlučeno je da se saradnja ne nastavi.

Mnogi su ga međutim priželjkivali nazad. Na kraju im se želja ispunila i čuveni napadač se vraća kući.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Podsjetimo, Kalinić je u bogatoj karijeri pored Hajduka i Verone nastupao za velikane kao što su Atletico Madrid, AS Roma, AC Milan, Fiorentina, ukrajinski Dnipro i engleski Blackburn.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.