Sastale se delegacije Željezničara i Dinama, postoji jasan plan
Foto: FK Željezničar

Sastale se delegacije Željezničara i Dinama, postoji jasan plan

Edmir Škorić

Delegacija FK Željezničar je danas posjetila GNK Dinamo Zagreb i tom prilikom održala sastanke sa rukovodstvom kluba i vodstvom akademije.

Tokom susreta je razgovarano i o mogućnostima za saradnju u procesu razvoja i afirmacije mladih fudbalera.

"Dinamo je sinonim za izvrsnost u ovom segmentu ne samo u našem regionu nego i u Evropi i mi želimo da sarađujemo i učimo od najboljih.

Danas smo postigli načelni dogovor o budućoj saradnji i nadamo se da će detalji uskoro biti konkretizirani uključujući i potencijalne posudbe igrača u skoroj budućnosti", istakla je Amira Uzunović, direktorica FK Željezničar.

S obzirom na uspjehe Modrih posljednjih godina, saradnja sa takvim regionalnim velikanom mogla bi biti od velike pomoći Plavima sa Grbavice.

Oglasi

Željezničar se priprema za utakmicu u nedjelju protiv Posušja, prvu nakon reprezentativne pauze i to sa novim stručnim štabom.

Raste uticaj iz Zagreba u Željezničaru

Podsjetimo da je Željezničar nedavno za trenera imenovao arapskog stručnjaka Abdulhakeem Al-Tuwaijrija.

“Al-Tuwaijri je 44-godišnji Saudijac koji je školovan u Fudbalskim savezima Engleske, Škotske i Sj. Irske. Vlasnik je UEFA Pro licence, a Master fudbalskog menadžmenta završio je u institutu jednog od najvećih svjetskih fudbalera ikada, Johan Cruyff institutu u Barceloni.” naveli su prvo u FK Željezničar.

Interesantno je da je Romeo Jozak, nekadašnji član upravo zagrebačkog Dinama, bio glavni čovjek saradnje između Željezničara i Fudbalskog saveza Saudijske Arabije.

"Mi imamo direknu i otvorenu saradnju sa Ministarstvom sporta u Saudijskoj Arabiji, te gospodinom Jozakom. Imamo velike planove, ali nećemo otkrivati sve detalje", na današnjoj press konferenciji na kojoj je predstavljen novi trener Željezničara, Abdulhakeem Al-Tuwaijri, između ostalog je ranije istakla direktorica Amira Uzunović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jozak je nekada bio desna ruka Zdravka Mamića, a danas je tehnički direktor za fudbalski razvoj u Fudbalskom savezu Saudijske Arabije. Jozak je u dobrim odnosima i sa nekadašnjim trenerom Metaleghea i Zvijezde Gradačac, te bivšim sportskim direktorom Olimpika, Romeom Šapinom, kojeg je svojevremeno doveo u Al- Wehdu, klub iz Saudijske Arabije u kojem je vodio juniore. A, kako je Šapina ovih dana bio u glavnom gradu naše zemlje, ne bi bilo iznenađujuće da uskoro preuzme i neku od funkcija u Željezničaru.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lafac
Sad Ce krenuti opsada s komentarima kompleksaša s Koševa ..... Hahahah
6 1
south
Sta se sve sprema ovo je tek pocetak jedne lijepe price koja nas ceka na proljece.
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi