Italijanski stručnjak dao svoje mišljenje

Carlo Ancelotti otkrio ko bi ga mogao naslijediti u Real Madridu: "Poznaje klub, popularan je..."

Eldar Ganibegović

Harizmatični Carlo Ancelotti radi po drugi put u karijeri kao trener Real Madrida. Sve više se priča o tome da od sljedeće sezone neće biti na toj funkciji, a sada je i on sam dao mišljenje ko bi mogao da ga naslijedi.

Od ljeta 2021. godine na klupi Real Madrida po drugi put u trenerskoj karijeri je Carlo Ancelotti. Ugovor ima do kraja maja 2024. godine i pitanje je da li će ga produžiti.

Italijanski stručnjak se sve više povezuje s klupom Brazila. Podsjetimo, tamo kao privremeni trener radi Fernando Diniz.

Dok se 64-godišnjak seli u Brazil, druga imena se povezuju s dolaskom na klupu Real Madrida. Najviše se priča o Xabiju Alonsu koji sjajno vodi Bayer Leverkusen i pretendira na titulu prvaka Njemačke.

O njemu je u dosta pozitivnom kontekstu sada govorio i sam Carlo Ancelotti. Smatra Italijan da bi Xabi Alonso mogao biti njegov legitiman nasljednik na Santiago Bernabeu stadionu.

"Ne razmišljam o svojoj budućnosti. Ponosan sam što se u Brazilu priča o meni i ni o čemu drugom. Sačekat ću zadnji dan u Real Madridu", rekao je Ancelotti, pa nastavio o Alonsu:

"On je bio sjajan igrač i ima fantastičnu trenersku karijeru. Ima profil da bude menadžer Real Madrida jer poznaje klub i veoma je popularan."

Ostaje da sačekamo kraj sezone i vidimo nakon toga šta će biti. Jasno je da je Xabi Alonso i miljenik navijača Los Blancosa, čiji je dres nosio u toku igračke karijere.

Upravo je Alonso na početku trenerske karijere radio u Real Madridu. Od ljeta 2018. do 2019. radio je u Akademiji Kraljeva.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zatim je bio trener Real Sociedada, odnosno B tima ovog kluba. Vodio ih je na 98 utakmica u periodu od tri godine i imao prosjek od 1,46 poena po meču.

Petog oktobra 2022. godine zvanično sjeda na klupu Bayer Leverkusena, a naročito je dominantan ove sezone gdje se s Bayernom bori za titulu prvaka Njemačke.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.