Ancelotti odvojio Modrića sa treninga Reala i poslao ga na sedmo nebo: "Sad je vrijeme da..."

Lijepe vijesti za Hrvata

Ancelotti odvojio Modrića sa treninga Reala i poslao ga na sedmo nebo: "Sad je vrijeme da..."

Admin Čaušević

Španski mediji u petak donose zanimljivu anegdotu sa treninga Real Madrida. Glavni protagonisti su bili Luka Modrić i Carlo Ancelotti, a Italijan je vrlo dobro znao šta reći Hrvatu kako da ga motiviše pred nastavak sezone.

Real Madrid nakon reprezentativne pauze igra protiv Cadiza. Nema sumnje da će Kraljevi tražiti trijumf uz nadu će Girona kiksati što bi značilo i preuzimanje prvog mjesta.

S obzirom na brojne povrede Modrić će se naći u startnoj postavi Kraljeva što će mu biti tek sedmi put da je u početnih 11 ove sezone.

Osvajač Zlatne lopte je do sada dobio 647 minuta raspoređenih na sve utakmice, ali činjenica je da u najvažnijim utakmicama Hrvat sjedi na klupi. Situacija na koju definitivno nije navikao.

Ipak, povrede su učinile da Ancelotti Modrića vrati u startnu postavu što svakako raduje i legendarnog veznjaka. A navodno mu je i sam Italijan rekao da će biti starter.

Oglasi

Portal Defensa Central piše kako je Ancelotti odvojio Modrića na treningu Reala te ga motivisao za period utakmica koji slijedi.

"Sada je vrijeme kada mi trebaš pokazati da sam griješio i da trebaš igrati više, je li tako?", u šali je rekao italijanski stručnjak iskusnom fudbaleru.

Moguće produženje ugovora?

U četvrtak se pojavila vijest kako je Modrić odlučan u namjeri da se izbori za produženje ugovora u Realu, a sada ima najbolju priliku da to i pokaže.

Odsustvo Tchouamenija i Camavinge, te stalni problemi s povredama Arde Gullera će Modriću omogućiti značajnu minutažu i Hrvat se nada da će je iskoristiti na pravi način.

Podsjećanja radi, ugovor Modrića za Real veže do kraja sezone te se uveliko špekuliše kako će njegova naredna stanica u karijere biti Saudijska Arabija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Potvrđen je interes Al Ittihada i Al Ahlija, ali Hrvat nikad nije krio da se u Realu osjeća kao kod kuće i sigurno je da će mu popularni Kraljevi biti prioritet.

Cilj Modrića je i ostanak u Evropi do kraja sezone jer Evropsko prvenstvo, vjerovatno svoje posljednje veliko takmičenje u karijeri, želi dočekati maksimalno spreman.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Lukaaaaaaaaaa. Dnevna doza objava time je gotova. Ili nije??
0 0
Gvardijan
Modric - dobro jutro Modric - dobar dan Modric - dobro vece Modric - laku noc
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti