Bild otkrio klauzulu iz Alonsovog ugovora: Ako ga neko od ta tri kluba pozove on može da ide

U Bayeru pristali na takav dogovor

Bild otkrio klauzulu iz Alonsovog ugovora: Ako ga neko od ta tri kluba pozove on može da ide

Endin Čaušević

Xabi Alonso prije godinu dana izabran je za trenera Bayer Leverkusena što je bio odličan potez čelnika njemačkog kluba s obzirom da Španac radi sjajan posao. Interes za Alonsa pokazalo je već nekoliko klubova, a njemački mediji otkrili su kakvu kaluzulu on ima u ugovoru s Leverkusenom.

Nije potrebno govoriti kakav trag je Xabi Alonso ostavio u fudbalu kao fudbaler jer je osvojio skoro sve što je mogao, a kada je završio svoju igračku karijeru 2017. godine odlučio se posvetiti trenerskom poslu.

Alonso je prvi posao dobio 2018. godine kada je radio u omladinskoj školi Real Madrida i tu se zadržao godinu dana, a potom je preuzeo rezervnu ekipu Real Sociedada.

Ovaj 41-godišnji Španac na klupi druge ekipe Sociedada zadržao se tri godine, no kada je došao poziv iz Leverkusena nije se dugo mislio. Prihvatio je ponudu i sjeo na klupu Bayera gdje radi sjajan posao već godinu dana.

Leverkusen je nakon sedam kola u novoj sezoni Bundeslige trenutno prvi na tabeli sa 19 bodova i igra zaista fantastično. Kakav posao radi Alonso najbolje pokazuje činjenica da su pojedini evropski velikani već pokazali interes za njega.

Oglasi

On se nedavno povezivao s Real Madridom jer mediji u Španiji tvrde da će upravo Alonso na kraju sezone biti novi trener Kraljeva nakon što Carlu Ancelottiju istekne ugovor. Smatra se da je Alonso već izabran za Ancelottijevog nasljednika i da ima dogovor s Kraljevima.

Međutim, njemački mediji otkrili su da španski stručnjak ima zanimljivu klauzulu u ugovoru s Leverkusenom koji mu neće praviti probleme ukoliko dođe ponuda koju Alonso ne može odbiti.

Naime, njemački Bild objavio da je riječ o klauzulu da Alonso može napustiti Bayer ići ukoliko ga pozove neko od bivših klubova, a tačnije na listi se nalaze Real Madrid, Bayern i Liverpool.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U svim tim klubovima Španac je kao igrač ostavio dubok trag i mnogi smatraju da će od iduće sezone sigurno biti na klupi jednog od tih velikana, a trenutno svi vjeruju da će to biti Real Madrid.

Alonso s Leverkusenom ima ugovor do ljeta 2026. godine, no ukoliko dođe ponuda nekog od ova tri kluba čelnici Bayera mu neće praviti problem ukoliko odluči da ide.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676220539
Trenutno naj perspektivniji trener Svijeta
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi