To mu je zasmetalo

Trener Veleža uputio kritike zbog rasporeda: Grbavica hibrid u 13:00, a u Posušju u 19:45...

Esmer Oštraković

Široki Brijeg i Velež odigrali su utakmicu u okviru 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a na kraju pobjednika nije bilo. Utakmica je završena remijem od 2:2.

Domaća ekipa je na otvaranju utakmice došla do vodstva, ali se Velež početkom drugog poluvremena vratio u utakmicu.

Ponovo su domaći stigli do vodstva sredinom prvog poluvremena, ali su gosti u posljednjim momentima utakmice uspjeli da dođu do boda.

Na zanimljiv način je utakmicu prokomentarisao trener Veleža, Dean Klafurić.

"Kao prvo, ne razumijem zašto igramo u ovom terminu? Na Grbavici je hibrid i igra se u 13 sati, a ovdje se igra u 19:45 kada se očekuje minus.

To nije dobro za zdravlje igrača, a ni u konačnici za one za koje igramo. To su djeca i roditelji kojih bi sigurno bilo više na tribinama da je termin bio drugačiji", rekao je Klafurić.

Nakon utakmice govorio je i trener domaće ekipe, Budimir.

"Što se tiče problema sa terenom slažem se sa kolegom. Znali smo da će biti hladno i ovako i tako smo nekako i pripremali utakmicu.

Mislim da smo se dobro držali, imali smo dva puta vodstvo i primili smo gol iz prekida u zadnjoj minuti. Šta je tu je, očekivali smo pobjedu i trebala nam je pobjeda. Malo smo se zamjerili sreći", rekao je između ostalog Budimir.

Ćavar svjestan da utakmica nije bila lijepa za gledati, ali i da se kriza Širokog Brijega nastavila

Izjavu je nakon utakmice dao i dvostruki strijelac za Široki Brijeg na ovoj utakmici, a to je Ćavar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Pa primili smo gol u zadnjim minutama, ne možemo biti zadovoljni. Nije bila neka ljepotica od utakmice.

Znali smo da će tako biti. Evo, kriza i dalje ide, nadam se da ćemo se što prije izvući iz njeg", rekao je Ćavar.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.