Da li će Široki Brijeg zaustaviti zahuktali Velež: "Mostarski derbi nam je upozorenje"

Budimir pozvao navijače na meč u Posušju

Da li će Široki Brijeg zaustaviti zahuktali Velež: "Mostarski derbi nam je upozorenje"

Samir Mlaćo

Široki Brijeg se nije proslavio u srijedu protiv Zrinjskog. Plemići su lako slavili 3:1, te su u Širokom Brijegu se odmah okrenuli meču sa Veležom.

Radi se o hercegovačkom derbiju koji će zbog radova biti odigran na stadionu Mokri Dolac u Posušju. Širokobriježani vjeruju da će imati podršku svojih navijača i da mogu upisati tri boda.

Meč se najavio šef struke NK Široki Brijeg Marijan Budimir.

"Apsolvirali smo utakmicu sa Zrinjskim. Slijedi nam novi derbi i na tragu onoga dobrog iz prethodne utakmice želimo ući u ovu utakmicu. Velež je jako kvalitetna momčad, nižu dobre rezultate i njihova pobjeda u mostarskom derbiju veliko je upozorenje", kazao je trener Širokog Brijega Marijan Budimir u najavi utakmice.

"Neki igrači nam se vraćaju nakon ozljeda i odrađenih suspenzija. To nam je svakako olakotna okolnost. Sve ćemo dati za pobjedu. Igrati na Pecari u ovom trenutku bi nam puno značilo.

Međutim, Posušje je blizu i pozivam naše navijače da nas podrže na putu do pobjede", dodao je Budimir.

Oglasi

Široki Brijeg je trenutno na šestom mjestu sa 20 osvojenih bodova i pobjeda bi ga ostavila u borbi za Evropu. U posljednjih pet mečeva Široki Brijeg je slavio samo protiv Igmana.

Velež je u posljednjih pet mečeva slavio čak tri puta i trenutno je na sjajnom četvrtom mjestu sa 25 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I navijači Veleža najavljuju dolazak u velikom broju, pa nema sumnje da će na Pecari itekako biti zanimljivo.

Meč počinje u 19:45 sati, a glavni sudija je Luka Bilbija iz Prijedora sa pomoćnicima Bojanom Makarićem i Emirom Zahiragićem.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi