FK Velež na prigodan način obilježio Dan državnosti, čestitke i od Sarajeva, Željezničara, Čelika...

Sve u znaku praznika

FK Velež na prigodan način obilježio Dan državnosti, čestitke i od Sarajeva, Željezničara, Čelika...

O. Lekić

U Bosni i Hercegovini se danas obilježava Dan državnosti, a mnogo sportski kolektivi iz naše zemlje su na prigodan način obilježili ovaj praznik, te su uputili čestitike građankama i građanima jedine nam domovine.

Tako su iz mostarskog Veleža putem društvenih mreža čestitali današnji praznik, a članovi Upravnog odbora kluba su povodom Dana državnosti, zajedno sa predstavnicima FK Iskra iz Stoca u ovom gradu, polaganjem cvijeća na Trgu heroja – spomenobilježju svih Šehida grada Stoca, obilježili jedan od najvažnijih datuma u historiji naše zemlje.

"Članovi Upravnog odbora Fudbalskog kluba Velež, povodom 25. Novembra, boravili su u Stocu, gdje su skupa sa predstavnicima Fudbalskog kluba Iskra iskoristili ovaj historijski značajan datum, te polaganjem cvijeća na Trgu heroja – spomenobilježju svih Šehida grada Stoca, obilježili Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Posjeta Rođenih Stocu, osim zajedničkog druženja dva prijateljska Kluba, biće krunisana odigravanjem utakmice između FK Iskra Stolac i juniorske selekcije Rođenih pojačane sa par prvotimaca, a koja će se odigrati na stadionu Zagrad.

Pored pomenutog, vrijedi istaknuti i to da su predstavnici Fudbalskog kluba Velež, jutros, posjetom i polaganjem cvijeća na mostarskim Šehitlucima, Liska haremu i Partizanskom groblju u Mostaru, odali priznanje i zahvalnost najboljima od nas, onima koji su dali ono najvrijednije što jedan čovjek može dati za odbranu slobode, suvereniteta, nezavisnosti i časti naše domovine – vlastite živote", navodi se na stranicama FK Velež.

Dan državnosti svim građankama i građanima naše zemlje ćestitali su između ostalog i iz FK Željezničar, FK Sarajevo, FK Sloboda, FK Čelik...

"Svim državljanima Bosne i Hercegovine čestitamo Dan državnosti. Na ovaj dan 1943. godine održano je prvo zasjedanje ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu, gdje su udareni moderni temelji državnosti Bosne i Hercegovine.

Oglasi

Od tada, pa sve do danas, naša Država je prošla mnogo teških perioda, koje je prevazišla zahvaljujući ljudima koji su je doživljavali i doživljavaju svojom, po čemu je njeno postojanje umnogome slično i onome našeg kluba.

Svim njenim državljanima, gdje god da se nalazili, čestitamo ovaj veliki dan, Dan državnosti Bosne i Hercegovine", naveli su iz FK Željezničar, dok su iz FK Sarajevo istakli:

"Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, Fudbalski klub Sarajevo upućuje najiskrenije čestitke svim građanima naše države".

Očekivano, čestitike su stigle iz Tuzle, odnosno od FK Sloboda i FK Tuzla City, a i iz NK Čelik su čestitali Dan državnosti.

"Svim građanima Bosne i Hercegovine kolektiv FK Sloboda Tuzla upućuje iskrene čestitke povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Danas slavimo zajedništvo, ponos i ljubav prema našoj domovini", naveli su iz Slobode, dok su iz Čelika istakli.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sretan Dan državnosti svim građanima i građankama naše lijepe i ponosne Bosne i Hercegovine".

Dodajmo da su i iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine uputili čestitke za Dan državnosti, te da su mngobrojni sportisti iz naše zemlje također čestitali današnji praznik građankama i građanima naše zemlje.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Koje kurceve veze šehidi imaju sa ZAVNOBIH-om. A svi partizani bili ateisti.
2 1
user1676312914
Bravo Rođeni, Stolac ima ogromnu armiju veležovaca.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi