U Širokom upisali tri boda, a onda je Peco zaledio Mokri Dolac
FOTO: K. Dedić

Velež izborio bod

U Širokom upisali tri boda, a onda je Peco zaledio Mokri Dolac

Esmer Oštraković

Sjajnu utakmicu u okviru 15. kola Premijer lige BiH odigrale su ekipe Širokog Brijega i Veleža, a pobjednika na kraju nije bilo. Konačan rezultat bio je 2:2. 

Utakmica koja je u uvodu bila jako teška za prognozirati pružila je mnogo jako dobrih šansi, a iako su domaći upisali pobjedu jer su imali vodstvo do samoga kraja, Peco je spasio Velež.

Prva prava prilika značila je i gol. Suljić je izgubio loptu na nekih 30 metara od svog gola. Tačnije ukrao mu je loptu Ćavar koji je krenuo prema golu gostiju i na kraju je poentirao.

Pet minuta kasnije Guliashvili je pokušao sa dvadesetak metara, ali lopta je otišla preko gola.

Veleže je u 34. minuti imao priliku za poravnanje. Puce je probao glavom, ali je to bio lagan plijen za domaćeg golmana.

Suljić se u 39. minuti izborio za poziciju, te je šutirao sa nekih 16 metara, ali lopta je otišla pored gola.

Oglasi

Na samom otvaranju drugog poluvremena gosti stižu do poravnanja. Igrala se 50. minuta, Vehabović je centrirao, Haskić šutirao, a lopta je stigla do Puce koji sa nekoliko pogađa za poravnanje.

Praktično bez pravih prilika sve do 67. minute, a onda Ćavar postiže svoj drugi gol koji je bio fenomenalan.

Šutirao je Ćavar sa ivice kaznenog prostora i pogodio suprotne rašlje. Zaista prelijep gol fudbalera Širokog Brijega.

Halilović je u 77. minuti probao sa dvadeset metara, ali lopta ide preko gola domaće ekipe.

Kada se činilo da Velež ne može da napravi ozbiljnu priliku, Vehabović sjajno izvodi korner, a gol vrijedan boda za Velež postiže Peco.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rezultat se više nije mijenjao, te su ekipe podijelile bodove, a svakako da treba pohvaliti i glavnog sudiju meča Luku Bilbiju i njegove pomoćnike, koji su svoj posao odradili na vrhunski način. Bilbija je još jednom pokazao da je uz Peljtu naš najbolji sudija.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
dobra utakmica. hercegovina preuzela primat u bih nogometu. o zrinjskom sve je odavno rećeno, široki se po malo vraća na staze stare slave, velež postao stabilan premjerligaš, igman, gošk i posušje premjerligaši iz hercegovačkih gradićam iz dana u dan, sve bolji i stabilniji. region od nekih tristotinjak hiljada stanovnika drži pola lige ...
8 0
Drakula
Dobra utakmica. Bravo rodjeni vidimo se iduci vikend nek bolji pobjedi!
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti