Nije se tome nadao kada je potpisivao novi ugovor

Viera prekrižio Prcića, bh. reprezentativac već ima dvije ponude?

Samir Mlaćo

Bh. reprezentativac Sanjin Prcić ne može se pohvaliti minutažom u novoj sezoni Lige 1. Kako je već poznato, Prcić je član Strasbourga, a upisao je tek 88 minuta na startu sezone, da bi kasnije nestao iz planova stručnog štaba.

Već osam utakmica je bez minutaže, a nerijetko ne bude ni u kombinaciji, što jasno govori kakav status ima.

Legendarni Patrick Viera ne vidi bh. reprezentativca u svojim planovima i to je vidljivo 'golim okom'.

Zbog toga će Prcić uskoro mijenjati klub, a to će prema svemu sudeći biti klub iz nižeg ranga. Naime, Lequipe navodi da je Prcić na meti Bordeauxa i Auxerrea.

"Prcić je prošle sezone potpisao produženje ugovora do 2025. godine, ali Viera nije računao na njega ove sezone. Poslao ga je i na tribine, no on ima ponuda", navodi ovaj francuski list.

Sigurno se iskusni vezista nije nadao da će nakon produženja ugovora pasti u nemilost trenera i morati da krene u potragu za novim klubom. Ni samim navijačima nije jasno zašto se to desilo, ali su u komentarima naveli da je ipak treba poštovati odluka trenera Viere, te da on najbolje zna ko može pomoći ekipi, a ko ne.

Nakon 13 kola u Ligi 1 Strasbourg je na 13. mjestu i ima tek 13 bodova. U posljednjih pet mečeva tri puta je remizirao, te dva puta je poražen. Da li će loši rezultati možda donijeti i promjene u ekipi, te bolje dane za Prcića ostaje da se vidi.

Izgubio i mjesto u reprezentaciji Bosne i Hercegovine

Prcić je u dosadašnjoj karijeri nastupao i za Levante, te Torino, Perugiju, a ponikao je u FC Sochaux.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nastupao je za sve omladinske selekcije naše nogometne reprezentacije, dok je dres A reprezentacije oblačio 17 puta. U posljednje četiri utakmice naše reprezentacije nije bio u kadru, što je i sasvim očekivano. Potreban mu je klub u kojem će igrati te tako se vratiti i u reprezentaciju.

Posljednji nastup upisao je protiv Portugala kada smo poraženi 3:0, a šansu je dobio sa klupe. Prije toga skromnu minutažu je imao i protiv Slovačke te Islanda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.