Optimistična najava iz tabora Zmajeva: "Nije lako, ali kreće nešto novo..."

Prcić i Demirović govorili prije prvog treninga

Optimistična najava iz tabora Zmajeva: "Nije lako, ali kreće nešto novo..."

Eldar Ganibegović, foto: Haris Zilić

Zmajevi su se danas uz izuzetak Anela Ahmedhodžića okupili na Ilidži, a prije prvog treninga koji je počeo u 18 sati izjave za medije dali su veznjak Sanjin Prcić i ofanzivac Ermedin Demirović.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Sarajevu započela pripreme pred kvalifikacione utakmice s Lihtenštajnom i Islandom.

Prvi trening pod novim selektorom, Mehom Kodrom, započeo je u 18 sati u Butmiru, a veznjak Sanjin Prcić dao je optimističnu najavu, da kreće nešto novo.

"Znamo da situacija bodovna nije laka. Međutim, kreće nešto novo s novim selektorom i nadamo se dobrim rezultatima. Počinjemo protiv Lihtenštajna i nadamo se pobjedi", rekao je Prcić na početku, pa nastavio:

"Nije prvi put da se događa promjena selektora, spremni smo za nove izazove. Ono što će tražiti selektor od nas ćemo pokušati da ćemo pokušati na najbolji način da odgovorimo na to i da se pripremimo na najbolji način da odradimo tu utakmicu i da dođemo do pobjede."

Oglasi

"Sigurno neće biti lako. Svaki protivnik ima kvaliteta, ali mi trebamo vjerovati u sebe i to isto je bilo priča selektora od prvog dana, da treba da vjerujemo u sebe, jer zaista imamo kvalitet i potencijal u ovoj reprezentaciji i naravno da možemo velike stvari uraditi. Zavisi sve od nas, od načina rada, profesionalizma koji ćemo svaki dan davati, zalaganjem na treningu i utakmicama", istakao je Prcić, te se dotakao još novog selektora:

"Jako pozitivan je kao ličnost. Znamo karijeru koju je imao. Legenda našeg fudbala. Isto tako trenerku karijeru ima iza sebe tako da trener koji ima puno iskustva koji će nas sigurno puno naučiti i doprinijeti."

Nakon njega pred kamere je stao i sjajni ofanzivac i kapiten Augsburga, Ermedin Demirović. 

"Probat ću da dam sve od sebe. Spreman sam i u dobroj formi. Spreman sam da pomognem i tako ćemo i raditi, da pokažemo jednu dobru utakmicu", rekao je Demirović u uvodu, pa nastavio:

"Imamo kvaliteta u ekipi. Imamo dosta dobrih ofanzivaca. Svi kao jedan treba da razmišljamo. Trenirat ćemo jako od prvog dana do utakmice i nadam se puno golova u naredne dvije utakmice."

Oglasi

"Naravno, mislim da treba da se postavimo kao favoriti. Trebamo razmišljati kao top ekipa, ja uvijek radim tako. Uvijek razmišljam samo o pobjedi. Tako ćemo i da radimo jako ovih pet dana, da pobijedimo ove dvije utakmice", samouvjeren je Demirović, za razliku od Prcića.

"Ja sam tu za trenera na bilo kojoj poziciji da me ubaci, tu ću dati svoj maksimum. Ako treba na lijevom krilu igrat ću, ako treba na stopera, igrat ću i tu. Bitno je da dam svoj maksimum i onda će doći sve na svoje", istakao je Demirović, pa se i on dotakao Mehe Kodre:

"Svi trebamo misliti kao jedan. Idemo iz utakmice u utakmicu i probat ćemo doći do dobrih rezultata. Radujemo se saradnji s novim selektorom, ima dosta iskustva, legenda našeg fudbala i iskreno se radujem saradnji s njim. Meni je uvijek drago kad je trener bio špic, mislim da puno možemo naučiti od njega i iskreno se radujem saradnji."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Bosna i Hercegovina će u petak, 8. septembra 2023. godine, u okviru 5. kola kvalifikacija za EURO dočekati Lihtenštajn u Zenici, dok tri dana kasnije gostuje kod Islanda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi