Sanjin Prcić ima novog gazdu, a to je Todd Boehly

Preuzeo i Strasbourg

Sanjin Prcić ima novog gazdu, a to je Todd Boehly

E. Ganibegović

Todd Boehly, američki biznismen, u svom timu sada ima i reprezentativca Bosne i Hercegovine. U pitanju je Sanjin Prcić, no ne radi se o Chelseaju.

Nakon što je ruski oligarh Roman Abramovich morao napustiti Chelsea, londonski klub kupio je Todd Boehly, odnosno konzorcij BlueCo na čijem je on čelu.

Nije da su napravili nešto spektakularno osim što su potrošili kamion miliona na bespotrebne igrače koji im nisu donijeli apsolutno ništa, a glavom su platila i tri trenera.

Chelsea nakon dugog niza godina neće igrati UEFA-ina takmičenja, te je minula sezona za dvostrukog prvaka Evrope definitivno za zaborav.

U Engleskoj Boehlyju i njegovom konzorciju baš i ne idu, pa su odlučili da se okušaju i u Francuskoj gdje su kupili klub za koji nastupa i jedan bh. reprezentativac.

Radi se o Strasbourgu, čiji dres nosi bh. veznjak Sanjin Prcić. Ovaj klub je minulu sezonu u Ligue 1 završio na 15. mjestu, no sada ambicije rastu.

Oglasi

"Čast nam je biti dio ovog historijskog kluba. Ova strateška investicija ojačat će našu prisutnost u evropskom fudbalu, zajedno s našim udjelom u Chelseaju", poručili su iz BlueCo konzorcija.

Ambicije Strasbourga sada su i mnogo veće. Navodno je želja da se tim stabilizuje između četvrtog i osmog mjesta, što bi značilo borbu za Evropu, nakon što su minule sezone strepili za ostanak u ligi. 

Neki navijači nisu s oduševljenjem prihvatili dolazak Boehlyja i njegovog konzorcija, no lijepu vijest saznao je predsjednik Marc Keller koji će ostati u klubu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Što se Prcića tiče, on je u ovom klubu od 2019. godine kada je stigao iz Levantea, a ugovor ima do ljeta 2025. i vjerovatno neće napuštati klub ovog ljeta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi