Kritičari su došli na svoje

Messi je najbolji na svijetu, ali nije u MLS-u

Adnan Beganović

Lionel Messi je proglašen za najboljeg igrača na svijetu, no titula najboleg igrača MLS-a otišla je u ruke njegov sunarodnjaka Luciana Acoste.

Argentinski fudbaler Cincinnatija, Luciano Acosta, proglašen je za najboljeg igrača američkog fudbalskog prvenstva (MLS).

Iza 29-godišnjeg ofanzivnog argentinskog veznjaka je fenomenalna sezona i najzaslužniji je za sjajne partije koje još uvijek pruža njegov Cincinnati.

Naime, Acosta je u dosadašnjem dijelu sezone za Cincinnati odigrao ukupno 43 utakmice na kojima je postigao 20 pogodaka uz 14 asistencija.

U regularnom dijelu sezone odigrao je 32 utakmice i pritom je imao fenomenalan učinak od 17 pogodaka i 10 asistencija, a s dobrim igrama nastavio je i u Play offu, odnosno u dosadašnja tri meča postigao je pogodak kojem je dodao i dvije asistencije.

Messi je osvojio Zlatnu loptu

Upravo zbog gore navedenih brojki Acosta je i nagrađen titulom najboljeg fudbalera MLS-a, a treba dodati da je njegov Cincinnati završio kao prvi u regularnom dijelu sezone, te da se plasirao u polufinale Play-offa.

Messi podigao popularnost MLS-a, ali nije briljirao

Od ove sezone u MLS-u igra i po mnogima najbolji fudbaler svih vremena, Lionel Messi.

Naime, Messi je iz PSG-a stigao u Inter Miami, no za ovaj klub je u regularnom dijelu sezone odigrao ukupno šest utakmica uz učinak od jednog pogotka i dvije asistencije.

Imao je Messi problema i sa povredom zbog koje je propustio nekoliko mečeva svog novog kluba, no i pored toga, opći je dojam da Inter Miamiju nije donio ono što se od njega očekivalo.

Inter se nije uspio plasirati u Play-off, ali i pored toga, odnosno skromnih izdanja u američkom prvenstvu, Messi je osvojio Zltanu loptu, a oni koji ga ne simpatišu, sasvim sigurno će reći, jeste najbolji fudbaler na svijetu ali nije u MLS-u.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.