Ono što su Brazilci uradili Messiju je nezapamćeno, scene s Marakane obilaze cijeli svijet!

I on je bio iznenađen

Ono što su Brazilci uradili Messiju je nezapamćeno, scene s Marakane obilaze cijeli svijet!

E. Čaušević

Žestoka tuča policije i gostujućih navijača obilježila je sinoćnju utakmicu na Maracani gdje su se sastali Brazil i Argentina. Međutim, prije nego što je došlo do skandala na tribinama vidjeli smo fantastičnu scenu, a u glavnoj ulozi bio je Lionel Messi.

Argentina je uspjela po prvi put u historiji u gostima da pobijedi Brazil u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, ali mrlju na okršaj ljutih rivala bacila je žestoka tuča koju smo vidjeli pred početak meča.

Brazilska policija žestoko je nasrnula na navijače Argentine, a neki od njih su i teško povrijeđeni zbog čega su prevezeni u bolnicu.

Sve se dešavalo pred sami početak meča, a reagovali su i igrači Argentine koji su otišli do tribine i pokušali da zaustave policajce. Na kraju su čak otišli u svlačionicu, te je početak odgođen na pola sata nakon što su Gaučosi ipak odlučili da odigraju meč.

Na kraju je Argentina uspjela da slavi na legendarnoj Maracani sa minimalnih 1:0 golom Nicolasa Otamendija.

Oglasi

Međutim, nije sve bilo tako sivo na stadionu u Rio de Janeiru jer smo prije cijelog tog haosa koji se dešavao na tribini gdje su bili navijači Argentine zaista vidjeli jednu scenu za pamćenje.

Tokom zagrijavanja u centru pažnje našao se Lionel Messi kojem je Maracana skandirala "Messi, Messi" čime je vidno bio iznenađen i kapiten Argentine. No, na kraju Messi osmijeh nije mogao sakriti i zahvalio im se na podršci.

No, ono što je posebno iznenadilo javnost jeste činjenica da je na tribinama Maracane bilo Brazilaca u dresu Argentine što je zaista nezapamćeno u okršaju ovih ljutih rivala.

Pojedini navijači nosili su Messijev dres i pokazali koliko vole i poštuju Argentinca, a na većini dresova iznad broja 10 pisalo je "GOAT" što znači najveći svih vremena.

[related]https://twitter.com/CrewsMat10/status/1727109497704034595[/related]

Takve scene u mečevima Brazila i Argentine nismo ranije gledali, ali to je dokaz kakav trag je Messi ostavio u fudbalu. No, taj detalj na kraju nije dobio dovoljno pažnje kao što zaslužuje zbog cijelog haosa koji se desio 20-tak minuta kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije