Teški uslovi za igru na oba stadiona

Poznati sastavi za mečeve Kupa BiH, stanje terena u Hadžićima nikoga ne raduje

Endin Čaušević, foto: Haris Zilić

Odmora za pojedine bh. klubove nema u finišu prvog dijela sezone jer se između dva kola Premijer lige danas igraju i dvije utakmice šesnaestine finala Kuba Bosne i Hercegovine.

Većina utakmica u ovoj fazi takmičenja već je odigrana, te je ostalo još danas da snage odmjere Radnik iz Hadžića i Borac, te Sutjeska i Široki Brijeg kako bismo saznali sve putnike u osminu finala.

Obje utakmice današnjeg programa igraju se od 13 sati, a već je jasno da uslovi neće biti nimalo lagani zbog vremenskih neprilika koje vladaju u našoj zemlji već nekoliko dana, te stanje terena u Hadžićima to najbolje pokazuje.

   Snijeg napravio problem pred današnji meč u Hadžićima

U Hadžićima će Radnik ugostiti Borac i jasno je da je banjalučki klub apsolutni favorit. Već su poznati i sastavi, te je Vinko Marinović odlučio malo da promiješa karte i odmori nekoliko prvotimaca za meč protiv Sloge u prvenstvu koji se igra već u subotu.

   Organizatori su učinili sve napore da što bolje očiste teren od snijega

Radnik Hadžići: Mudželet, Oputa, Bešić, Sabljica, Kobašević, Kovačević, Nargalić, Kazić, Jašarević, Ramić i Rizvo.

Borac: Pavlović, Đekić, Pejović, Ćelić, Fićović, Makarić, Pišek, Subić, Vranješ, Kulašin i Mihajlović.

U istom terminu igra se i utakmica u Foči gdje će Sutjeska dočekati još jednog premijerligaša, a to je Široki Brijeg.

Jasno je da su gosti s Pecare favoriti i da se očekuje da Široki prođe dalje, no sigurno je da se ni Sutjeska neće tako lako predati.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Sutjeska: Dabić, Mojović, Radović, Nikola Mojović, Milutinović, Mihajlović, Mitrašinović, Đorđević, Radović, Blagojević i Samardžić.

Široki Brijeg: Puljić, Pranjić, Barišić, Mikolćčić, Matić, Lukić, Mamić, Musa, Ćavar, Kuprešak i Tomić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.