Određene sudije za 16. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine

Očekuje nas mnogo uzbuđenja

Određene sudije za 16. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine

Adnan Beganović

Komitet za sudije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine odredio je službena lica za utakmice 16. kola Premijer lige koje se igraju od petka do ponedjeljka.

Kao što smo već ranije najavili, glavni sudija derbija 16. kola u kojem se sastaju Velež i Sarajevo će biti Dragan Petrović. Njemu će asistirati Aleksandar Smiljanić i Nebojša Žugić, dok će čevrti sudija biti Aleksandar Njegomirović.

Aktuelni lider premijerligaške karavane, Borac iz Banja Luke, gostovat će u Modriči gdje svoje domaće utakmice zbog rekonstrukcije terena igra Sloga Merdian. Pravdu na ovom meču će dijeliti Dragan Kesić sa pomoćnicima Goranom Ilinčićem i Stefanom Tešanovićem, dok će četvrti sudija biti Sabrija Topalović.

Duel Tuzla Cityja i Željezničara koji se igra u Tuzli na Tušnju sudit će Ernis Džemidžić. Njegovi pomoćnici su Senad Ibrišimbegović i Mirza Demir, a Danijel Perić je četvrti sudija.

Nihad Ljajić će dijeliti pravdu na meču Zvijezda 09 - Zrinjski. Asistirat će mu Arnel Novalić i Marijan Ćosić, a četvrti sudija ovog meča je Antoni Bandić.

Gigović na centru sa igračima Borca i Sarajeva

Mali hercegovački derbi između GOŠK-a i Širokog Brijega koji se igra u Gabeli sudit će Antonio Tomić. Njemu će asistirati Hasan Nanić i Davor Beljo, dok je "čast" da bude četvrti sudija pripala Harisu Halkiću.

I na kraju, Miloš Gigović će biti glavni sudija meča Posušje - Igman. Pomagat će mu Amir Kadić i Dženan Milić, a četvrti sudija jenaš najboji sudija Irfan Peljto.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, nakon 15 odigranih kola na čelu tabele se nalazi Borac sa 36 osvojenih bodova. Prati ga Zrinjski sa četiri boda manje, Sarajevo je na trećem mjestu sa 30 bodova, dok je Velež četvrtoplasirani sa 26 osvojenih bodova.

Na samom dnu tabele nalazi se Zvijezda 09 sa pet osvojenih bodova, Tuzla City je na pretposljednjem mjestu sa 10 bodova, Igman ima 15, a GOŠK bod više.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1675926959
Giga u Posušju.Znaći jedna je ekipa svjesno j.....
1 0
user1680025161
Boze sacuvaj
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi