HŠK Zrinjski će večeras u Nizozemskoj imati podršku od oko 500 navijača.

Dva sata do utakmice

Plemići će imati podršku: Stotine navijača Zrinjskog se sjajno zabavlja u Alkmaaru

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Prvak Bosne i Hercegovine, mostarski Zrinjski, večeras igra utakmicu petog kola Konferencijske lige. Protivnik će biti AZ Alkmaar, a navijači mostarskog tima u Nizozemskoj se sjajno zabavljaju otprilike dva sata pred početak utakmice.

U okviru 5. kola Konferencijske lige, HŠK Zrinjski večeras je gost AZ Alkmaaru. Ujedno će to biti i drugi međusobni duel ova dva tima.

Prvi sigurno niko u Mostaru i Bosni i Hercegovini neće zaboraviti. Bilo je 0:3 na poluvremenu, a 4:3 na kraju za prvaka Bosne i Hercegovine.

Prvi je to put bilo u historiji Konferencijske lige da jedan tim pobijedi nakon što gubi s 3:0. 

Nakon toga ekipa iz Mostara je igrala još tri utakmice u Konferencijskoj ligi. Sve je izgubila vrlo tijesno - dva puta od Legije i jednom od Aston Ville.

Večeras je šansa za četvrti ili šesti bod, a ekipu će po prvi put u grupnoj fazi predvoditi legendarni Mario Ivanković. Maka je naslijedio Krunoslava Rendulića i za sada ima dva od dva na klupi Plemića.

HŠK Zrinjski će večeras imati podršku od oko 500 svojih navijača

S mnogo optimizma se čeka ovaj susret, a Zrinjski će imati i veliku podršku. Očekuje se oko 500 navijača Zrinjskog na AZ stadionu u Alkmaaru.

Naša ekipa je u ovom nizozemskom gradu. Reporter SportSport.ba zabilježio je videozapis na kojem se vidi nekoliko stotina navijača Zrinjskog kako se otprilike dva sata pred utakmicu zabavljaju na trgu u Alkmaaru.

Izuzetno hladno i sniježno vrijeme je u Nizozemskoj, no neće to biti ništa novo za igrače Zrinjskog, s obzirom na to da je slično vrijeme ovih dana i u Bosni i Hercegovini. 

Jučer su na press konferenciji pred ovu utakmicu govorili trener Mario Ivanković i napadač Nemanja Bilbija. 

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Utakmica je na rasporedu od 18:45 i samo možemo poželjeti sreću našem prvaku. Podsjetimo, u grupi E se od 21 sat sastaju i Aston Villa - Legia. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.