Displej na ulici i poruka za navijače Zrinjskog, iz Alkmaara stižu scene koje nismo navikli gledati
Poruka za navijače Zrinjskog na trgu gdje će se okupiti pred večerašnji meč protiv AZ Alkmaara

Sve im je osigurano

Displej na ulici i poruka za navijače Zrinjskog, iz Alkmaara stižu scene koje nismo navikli gledati

Endin Čaušević

Fudbaleri mostarskog Zrinjskog večeras igraju u gostima protiv AZ Alkmaara utakmicu petog kola grupne faze Konferencijske lige. Prvak Bosne i Hercegovine i večeras će imati podršku svojih navijača, a organizatori su se maksimalno pobrinuli da oni budu dočekani na najbolji način što na ovim prostorima baš i nismo navikli gledati.

Zrinjski je u prvom meču ovih ekipa u Mostaru nakon nestvarnog preokreta slavio sa 4:3 i sigurno je da će bh. tim i večeras u Alkmaaru dati maksimum da ostvari što bolji razultat.

I AZ poput Plemića ima jednu pobjedu u prethodne četiri utakmice i tri poraza, te je jasno da se od nizozemskog kluba dosta više očekivalo.

Večerašnja utakmica na AFAS stadionu igra se od 18:45 sati, te je poznato da će i Zrinjski imati podršku svojih navijača. Ultrasi su otišli i put Nizozemske da podrže svoj klub, a u Alkmaaru su spremni za dolazak navijača Zrinjskog.

Ekipa portala SportSport.ba koja se nalazi u Alkmaaru zabilježila je scene koje na ovim prostorima baš i nismo navikli gledati kada su navijači u pitanju.

Oglasi

Naime, navijači Zrinjskog će se okupiti danas na Trgu Paardenmarkt i organizatori su se pobrinuli da se oni osjećaju dobrodošlo. Okupljanje je zakazano od 15 do 17 sati, te će na pomenutom trgu navijače mostarskog kluba dočekati i fan zona.

   Organizatori su osigurali sve navijačima Zrinjskog, napravljena je i fan zona. Foto: SportSport.ba

Organizatori su se itekako potrudili oko svega, a ono što je najugodnije iznenađenje jeste da je tu i poruka za navijače Zrinjskog što je svakako za svaku pohvalu.

"Dobrodošli Zrinjski Mostar fans", piše na displeju koji se nalazi na Trgu Paardenmarkt. Osiguran je i prostor, odnosno fan zona u kojoj će boraviti navijači Zrinjskog sve do polaska na meč.

   Trg Paardenmarkt u Alkmaaru na kojem će se okupiti danas navijači HŠK Zrinjski. Foto: SportSport.ba

Također, stadion AZ-a je od pomenutog trga udaljen nekih 45 minuta hoda, no navijači Zrinjskog će imati organizovan prevoz autobusima prema stadionu AFAS.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Prevoz je zakazan od 16:45 sati, a svi oni koji budu došli privatnim automobilima će imati osiguran parking na stadionu koji će biti otvoren dva sata prije utakmice. Također, prevoz navijačima Zrinjskog osiguran je i nakon meča autobuisima do glavne željezničke stanice.

Domaći su se potrudili maksimalno da osiguraju sve uslove za navijače bh. prvaka što je zaista za svaku pohvalu.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1690272632
Znaju Holandezi da im plemići dolaze ...Da su kojim slučajem igrali sa Veležom spremili bi im fan kafez ..
4 6
PoliziaMerda1981
Jesu li im pripremili boca mlaćanice i kumpira da se počaste. To im je omiljeni delikates u škutoriji hahahahahahahaha
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi