Trener AZ Alkmaara ističe da ih Zrinjski nije iznenadio, te smatra da je i u prvom poluvremenu trebao biti penal za njegov tim.

Trener AZ Alkmaara

"Zrinjski nas nije iznenadio, poraz u Mostaru je bio samo naša odgovornost i ništa više"

Eldar Ganibegović

Na press konferenciji poslije utakmice AZ Alkmaar - Zrinjski medijima se obratio i trener domaće ekipe, Pascal Jansen.

U okviru 5. kola Konferencijske lige, AZ Alkmaar je rezultatom 1:0 večeras bio bolji od Zrinjskog. Jedini gol postigao je s 11 metara.

Imao je nizozemski tim preko 20 kornera, dok Zrinjski nije uputio nijedan šut u okvir gola. Jasno je da je domaći tim zasluženo stigao do pobjede.

Na press konferenciji poslije utakmice je Pascal Jansen, trener AZ-a, istakao da ga Zrinjski nije iznenadio. Rekao je da je poraz u Mostaru bio samo njihova odgovornost. 

Zanimalo nas je da li je Zrinjski, koji je viđen kao autsajder u ovoj grupi, iznenadio AZ prvo trijumfom u Mostaru, a onda i večeras. 

"Ne, ne sasvim. Mogu razumjeti zašto je vaš tim igrao vrlo dobro, ali s obzirom na to da je prva utakmica trebala biti završena nakon prvog poluvremena kada smo vodili 3:0. Naša je odgovornost što se Zrinjski vratio. Naravno, oni imaju svoje kvalitete", rekao je trener AZ-a, pa dodao:

"Danas su igrali vrlo dobro jer je odbrana bila dobra. Pokušavali su braniti prostor što je više moguće, no, znate, kada osjećate pritisak cijelu utakmicu, gol visi u zraku. Danas smo postigli jedan gol iz penala. Mislim da smo trebali dobiti penal i u prvom poluvremenu nakon igranja rukom. Sada čekamo da vidimo šta će se desiti u grupnoj fazi."

AZ Alkmaar, koji je prošle sezone igrao polufinale Konferencijske lige, sada nema sve u svojim rukama. Mora se nadati da Aston Villa večeras pobijedi Legiju, pa da onda i oni slave protiv istog protivnika za dvije sedmice i to s dva gola razlike. U tom slučaju bi AZ Alkmaar zajedno s Aston Villom prošao dalje, dok bi se od Evrope zajedno sa Zrinjskim oprostila Legia.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Podsjetimo, Zrinjski će za kraj evropskog putovanja ove sezone 14. decembra u Mostaru ugostiti Aston Villu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.