Penal koštao Zrinjski protiv AZ Alkmaara, Plemići meč završili bez udarca u okvir gola
Zrinjski je igrao na nulu i nije izdržao - penal u 59. minuti donio je AZ Alkmaaru tri boda.

Novi poraz Zrinjskog u Konferencijskoj ligi

Penal koštao Zrinjski protiv AZ Alkmaara, Plemići meč završili bez udarca u okvir gola

E. Ganibegović, foto: T. Hebib

U okviru 5. kola Konferencijske lige večeras su se u Nizozemskoj sastali AZ Alkmaar i Zrinjski. Konačan rezultat glasio je 1:0.

Prva šansa za AZ Alkmaar u šestoj minuti. Mihailović je šutirao iz dobre pozicije, no blokira Bilbija i ide ta lopta u korner. Četiri minute kasnije prvi udarac u okvir gola. Pavlidis je šutirao glavom, Marić sigurno hvata loptu.

Šansa za Zrinjski u 12. minuti. Ćorluka u prodoru, oštro centrira, a Ryan interveniše tik ispred Ivančića.

Igrala se 22. minuta kada smo vidjeli najzanimljiviji momenat u prvom dijelu. Malekinušić je blokirao jedan udarac domaćih, lopta mu se od noge odbila u ruku i dosuđen je korner. Nakon pregledavanja VAR-a, odlučeno je da nema penala za AZ i ostalo se pri odluci da se domaćinu dodijeli udarac iz ugla.

Prinudna izmjena kod domaćih 20 minuta kasnije. Portugalac Penetra umjesto povrijeđenog Bazoera koji je nastradao u jednom duelu s Bilbijom u kojem je ujedno napravio i faul nad napadačem Zrinjskog.

Do odlaska na odmor vidjeli smo još dva pokušaja Pavlidisa. Jednom mu je Marić uhvatio loptu nakon udarca glavom, a jednom je šutirao lijevom nogom pored gola Mostaraca.

Oglasi

Drugo poluvrijeme otvoreno je pokušajem Sugaware iz slobodnog udarca preko gola, a onda penal za AZ. Zlomislić je pogriješio, Pavlidis je išao jedan na jedan s Marićem, da bi ga Ćuže blago zakačio u trku i sviran je penal kojeg je Pavlidis vrlo sigurno pretvorio u pogodak.

Zrinjski je u nastavku utakmice ostao bez Senića. On je na nosilima iznesen s terena i vidjet ćemo koliko je ozbiljna njegova povreda. Umjesto njega ušao je Kiš. 

Nevjerovatni Marić u 71. minuti se istakao s dvije sjajne odbrane. Prvo brani udarac Mihailovića s desetak metara, da bi onda odbranio udarac Pavlidisa sa svega dva-tri metra. Sviran je ofsajd Pavlidisu svakako, pa se njegov gol ne bi ni važio. 

Igrala se 80. minuta kada je konačno zaprijetio Zrinjski. Ćorluka je centrirao, direktno u okvir je išao taj ubačaj, no Ryan interveniše. Nakon kornera - ništa. 

Jedini pokušaj koji je Zrinjski imao bio je u 88. minuti. Rezervista Sabljić je pokušao, ali van okvira gola. 

Oglasi

Zrinjski rezultatski niko nije deklasirao. Možemo biti ponosni na dosadašnja izdanja bh. prvaka u Konferencijskoj ligi. 

Svemu ovome dodajmo da se od 21 sat u istoj grupi još sastaju Aston Villa i varšavska Legia.

U šestom kolu Zrinjski će ugostiti Aston Villu, dok će AZ u goste Legiji. Zrinjski je nakon večerašnje utakmice ostao bez šansi za plasman dalje, dok AZ-u za evropsko proljeće treba pobjeda od dva gola razlike u Poljskoj, ali samo ukoliko Aston Villa slavi večeras protiv Legije. Ako bude remi, AZ je ispao, a ako Legia slavi, trebat će im trijumf i trijumf Zrinjskog nad Aston Villom. Te utakmice igraju se 14. decembra. 

Konferencijska liga, grupa E, 5. kolo:

AZ Alkmaar - HŠK Zrinjski 1:0 (Pavlidis 59' (P))

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

AZ Alkmaar: Ryan; Sugawara, Bazoer, Martins Indi, Wolfe; Clasie, Mihailović, Dantas; Poku, Van Bommel, Pavlidis.

HŠK Zrinjski: Marić; Radić, Senić, Ćorluka, Malekinušić; Ivančić, Zlomislić, Bradarić; Ćuže, Hrvanović, Bilbija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

papagaj
I Zelju je titule kostao nepostojeci penal za Zrinski protiv Radnika koji je dosudio Bandic ( pogino aBda )
0 8
bk123
Rezultatski nas niko nije unakazio...igrom da...Al rezultat se pamti, večeras jedan Besiktas kuci prima 5 kom od realno lošije ekipe po svemu....od proračuna,igraca itd..
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi