Ivanković nakon AZ-a žali za Senićem, ali zadovoljan je rezultatom
Trener HŠK Zrinjski, Mario Ivanković, govorio je na press konferenciji nakon utakmice AZ Alkmaar - Zrinjski.

Press konferencija nakon utakmice

Ivanković nakon AZ-a žali za Senićem, ali zadovoljan je rezultatom

E. Ganibegović, foto: E. Haračić

Nakon utakmice AZ Alkmaar - HŠK Zrinjski održana je press konferencijam. Javnosti se na njoj obratio trener prvaka Bosne i Hercegovine, Mario Ivanković.

U okviru 5. kola grupne faze Konferencijske lige, HŠK Zrinjski je večeras poražen na gostovanju kod AZ Alkmaara. Rezultat je bio 1:0 za nizozemski tim.

Poslije utakmice se medijima i javnosti na press konferenciji obratio trener Zrinjskog, Mario Ivanković. Njemu je ovo bila treća utakmica na klupi Plemića, te prvi poraz nakon dvije pobjede u ligi. 

"Čestitam domaćoj ekipi na pobjedi. Mislim da je sasvim zaslužena, da se radi o jednoj odličnoj ekipi. Želim im da im se poklope rezultati, da pobijede Legiju i da prezime u Evropi. Mislim da su to stvarno zaslužili. Žao mi je što mi pored nekih svojih teškoća što imamo, došlo je na naplatu i danas neke stvari jer je nama ova polusezona stvarno bila teška", rekao je Ivanković, pa nastavio:

"Žao mi je što nismo bili opasniji protivnik, što nismo mogli pokazati više što inače možemo. Borili smo se 90 minuta, dali zadnji atom snage i pokazali ono što smo u ovom trenutku mogli. Na kraju smo zasluženo izgubili, bez obzira na to što je bio penal, domaćin je u svakom pogledu bio bolji."

Oglasi

Matej Senić i novi problemi u odbrani HŠK Zrinjski

Govorio je trener Zrinjskog zatim o povredi Mateja Senića. Podsjetimo, zamijenjen je u 66. minuti nakon što je iznesen na nosilima. 

"Senić je nama već treći stoper koji je vani (Barišić i Jakovljević od ranije povrijeđeni, op. a), ako uzmemo Magdića i četvrti. Duga polusezona, nikad veći broj utakmica što je nekarakteristično za Bosnu i Hercegovinu i sve dolazi na naplatu. Nadamo se da će ostati samo na Seniću, da neće biti još nešto dok se ne vratimo kući. Skupit ćemo se i nadam se da možemo odraditi tu utakmicu u ponedjeljak kako treba u prvenstvu da bismo onda imali sedam-osam dana do iduće i neku dužu pauzu i nadati se da će se vratiti Barišić i Jakovljević", istakao je Ivanković. 

"Mi smo postavili tim više po onome ko je mogao, koliko smo prosudili da može odigrati 60-70% utakmice kvalitetno u ovom trenutku. Nismo se htjeli ni braniti, stali smo u srednji blok, ali kvaliteta protivnika, njihove rotacije i duge lopte, natjeraju te da se povučeš i dati naprave pritisak iz kojeg smo mi teško izlazili u neke kontre i praktično smo bili bezoipasni. Rezultatom od 1:0 možemo biti zadovoljni jer je većina ljudi predviđala da ćemo doživjeti neku katastrofu i na kraju krajeva nismo se ni obrukali uz neki minimalni poraz bez obzira na lošiju igru i na nemoć koju smo pokazali, moramo biti zadovoljni", nastavio je popularni Maka.

"Nema žali. Stavljen je prioritet kroz prvenstvo da se odradi što bolje možemo. Mislim da je Alkmaar stvarno kvalitetna ekipa i da smo mi svoju šansu možda propustili u dvomeču s Legijom nakon prve pobjede protiv njih i da smo tu izgubili sve šanse. Sad da se mi vadimo na jednoj ovakvoj ekipi ili Aston Villi, mislim da je suvišno o tome pričati", mišljenja je trener prvaka Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Naš prvak je dobio ove godine šanse da ima tri popravna ispita da može ući u grupnu fazu. Mi smo iskoristili, stvorili historijski rezultat, ušli u grupnu fazu, osjetili njene čari, način igranja, težinu igranja, s obzirom na to da se u isto vrijeme igra prvenstvo i nacionalni kup. Ako bude u idućoj ili sljedećih godina se ovo ponovilo, biti ćemo puno iskusniji i spremniji u nekim situacijama. Ovo je veliki rezultat i nadam se da nećemo ostati samo na tome, ne mi nego inače svi klubovi u Bosni i Hercegovini", zaključio je za kraj pressice Mario Ivanković.

U šestom kolu Zrinjski će ugostiti Aston Villu, dok će AZ u goste Legiji. Zrinjski je nakon večerašnje utakmice ostao bez šansi za plasman dalje, dok AZ-u za evropsko proljeće treba pobjeda od dva gola razlike u Poljskoj, ali samo ukoliko Aston Villa slavi večeras protiv Legije. Ako bude remi, AZ je ispao, a ako Legia slavi, trebat će im trijumf i trijumf Zrinjskog nad Aston Villom. Te utakmice igraju se 14. decembra.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Trapatoni
Popiŝam i tebe i ekipu, gubis i opet parkiras autobus na gol!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi