Španski mediji potvrdili

Video iz svlačionice Real Madrida razočarao Hrvatsku, jasno je šta se dešava s Lukom Modrićem

Endin Čaušević

Real Madrid igra večeras na svom terenu protiv Granade utakmicu 15. kola španske La Lige, a kraljevski klub je objavio video iz svlačionice koji je razočarao javnost u Hrvatskoj zbog Luke Modrića.

Nakon pobjede protiv Cadiza na gostovanju, te trijumfa nad Napolijem u Ligi prvaka ekipa Real Madrida već večeras ponovo izlazi na teren stadiona Santiago Bernabeu gdje će dočekati Granadu.

Jasno je da je Real apsolutni favorit u ovom okršaju i sve osim pobjede kraljevskog kluba bilo bi ogromno iznenađenje.

Utakmica na Bernabeu igra se s početkom u 18:30 sati, a Carlo Ancelotti je skoro dva sata pred ovaj meč odlučio da otkrije karte i objavi sastavi Kraljeva koji će večeras istrčati na teren.

   Sastav Real Madrida za večerašnju utakmicu protiv Granade

Također, malo prije toga i Real Madrid je na Twitteru objavio video iz svlačionice koja je spremna za dolazak igrača ovog tima, a jedan detalj razočarao je javnost u susjednoj Hrvatskoj.

Poznato je da je Modrić propustio meč protiv Napolija u srijedu jer se prošlog vikenda povrijedio na utakmici protiv Cadiza, no odmah je bilo jasno da nije riječ o težoj povredi iako iskusni veznjak nije danima trenirao.

Španski mediji vjerovali su da će Modrić biti sigurno spreman za večerašnji okršaj protiv Granade i da će se barem naći na klupi za rezervne igrače, ali sada je već jasno da od toga nema ništa.

U videu na kojem se vide dresovi igrača Reala od onog Modrićevog nije bilo ni traga ni glasa, a potom je Ancelottijev sastav otkrio da iskusni Hrvat večeras uopšte neće biti u kombinaciji za utakmicu.

Prve informacije iz Španije govore da se Modrić oporavio od povrede koju je zadobio prošlog vikenda, ali u razgovoru sa doktorskim timom Real Madrida odlučeno je da večeras nema potrebe da rizikuje s povratkom na teren.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na kraju su donijeli zajedničku odluku da Modrić propusti i večerašnju utakmicu kako bi se u potpunosti oporavio. U ponedjeljak će se vratiti treninzima, a na raspolaganju Ancelottiju će biti 9. decembra kada Kraljevi gostuju Betisu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti