Ancelottiju na pitanje o Bellinghamu spomenuli Modrićev "zaštitni znak", Italijan prasnuo u smijeh

Englez je u centru pažnje

Ancelottiju na pitanje o Bellinghamu spomenuli Modrićev "zaštitni znak", Italijan prasnuo u smijeh

Admin Čaušević

Jude Bellingham je fudbaler o kojem se najviše priča u posljednje vrijeme. Englez je fenomenalan iz utakmice u utakmicu, dovoljno je reći da je na 16 mečeva za Real do sada postigao 15 golova što je i više nego impresivan učinak za jednog veznjaka.

Bellingham je bio neizostavna tema press konferencije uoči utakmice sa Granadom, a Carlu Ancelottiju je postavljeno zanimljivo pitanje u kojem je spomenut i Modrić.

Jedan od novinara je pitao da li Bellingham posjeduje nešto od nekolicine legendi Real Madrida i da li posjeduje neku igraču karakteristiku samog Ancelottija.

"Da li Bellinhham ima ambiciju kao Cristiano Ronaldo, klasu kao Zidane, liderstvo kao Luka Modrić, ima li nešto vaše iz igračkih dana?", glasilo je pitanje na koje se Ancelotti odmah počeo smijati.

Ubrzo se trofejni stručnjak ozbiljio te je dao jasniji odgovor: "Nokte (smijeh). Fantastičan je, oduševljeni smo s njim. Ono što donosi je nevjerovanto".

Oglasi

Inače, na posljednjem treningu pred domaći meč sa Granadom Bellingham je na terenu proveo samo pet minuta poslije čega se povukao u svlačionicu, ali to Ancelottija ne brine.

"Sutra će biti spreman da igra bez problema. Ima malu neugodnot u zglobu i preferirali smo da izbjegne kontakte na treningu, bit će dobro za sutra", kazao je Italijan.

Bellinhgam je za kratko vrijeme postao glavna zvijezda Reala, uspio je čak nadmašiti i Viniciusa te je postao nedodirljiv u ekipi Los Blancosa, a polako, ali i sigurno izrasta i u lidera ekipe.

Ako neko zna kako je biti lider onda je to Modrić što osvajač Zlatne lopte godinama potvrđuje u reprezetnaciji Hrvatske pa nije čudo zašto su novinari baš izabrali tu Modrićevu karakteristiku kada su ga poredili s Bellinghamom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bellingham je za kratko vrijeme postao glavni igrač Real Madrida

Što se tiče Modrića, Hrvat se našao u brojnoj grupi igrača Reala koji su propustili trening i vrlo je evidentno da iskusni veznjak neće igrati ni protiv Granade.

Modrićeva povreda nije ozbiljne prirode, ali su u taboru Kraljeva odlučili da ne žure s njegovim oporavkom pogotovo kad se u obzir uzme zgusnuti raspored.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi