Dvije fudbalske ikone iz BiH će zauvijek pamtiti šta je za njih uradio Luka Modrić!
Foto: Landeka (skroz lijevo) i Džidić (drugi s desna na lijevo) u Modrićevom društvu

Hrvat je pokazao veličinu

Dvije fudbalske ikone iz BiH će zauvijek pamtiti šta je za njih uradio Luka Modrić!

Admin Čaušević

Luka Modrić je na početku svoje karijere igrao u Bosni i Hercegovini te nije zaboravio neke od svojih tadašnjih saigrača. Prije nekoliko dana je to pokazao na idelan način.

Modrić je značajno iskustvo stekao igrajući za Zrinjski još na samom početku svoje karijere. U svojoj autobiografiji je odlično opisao koliko je bilo teško igrati Premijer ligu.

"Premijer liga bila je dosta gruba, a pogotovo je teško bilo igrati u gostima. Najgore je bilo u Trebinju, a za nijansu manje u Banjaluci i Zenici. Sudije jednostavno nisu štitile gostujuće igrače. Dobio sam poprilične batine po nogama", bile su Modrićeve riječi.

"Primjera radi, u Trebinju su stradali moji najdraži štitnici, s Ronaldovim likom, koje sam pazio i ljubomorno čuvao. Neki frajer ušao mi je đonom na nogu i metalnim čepovima kopačke probio rupu u plastičnom kostobranu! Ronaldo me spasio od teže povrede."

Godinu dana koliko je proveo u Zrinjskom Modrić je ostavio nezaboravan utisak, ali i stekao doživotna prijateljstva što je pokazao prije nekoliko dana.

Oglasi

Naime, utakmicu Lige prvaka između Real Madrida i Napolija, Modrić je propustio zbog povrede, ali je svejedno bio u svečanoj loži stadiona Santiago Bernabeu.

S njim na utakmici su bile i dvije legende Premijer lige, Davor Landeka i Ivica Džidić koji su sa osvajačem Zlatne lopte igrali u Zrinjskom.

Modrić je pokazao svoju veličinu, izdvojio je određeno vrijeme te se družio o ugodno razgovarao sa nekadašnjim saigračima. Naravno, taj trenutak je zabilježen i zajedničkom fotografijom.

Džidić je već neko vrijeme u fudbalskoj penziji, a u međuvremenu je postao jedan od najuspješnijih fudbalskih menadžera u BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa druge strane, Landeka je zbogom "bubamari" rekao na kraju prošle sezone. U međuvremenu je imenovan za sportskog direktora Posušja.

Modrić koji ima 38 godina je i dalje aktivan te trenutno ne razmišlja o penziji. Fokus je na ostatku sezone sa Realom i na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi