Pare ne mogu sve da kupe: Perez dobio žestoku poruku od Tuchela
Thomas Tuchel dao je izjavu koja vjerovatno ruši snove predsjedniku Real Madrida.

Htio je igrača Bayerna, ali...

Pare ne mogu sve da kupe: Perez dobio žestoku poruku od Tuchela

Eldar Ganibegović

Thomas Tuchel uputio je žestoku poruku prema Real Madridu. Moglo bi to značiti da Kraljevi ovaj put neće dobiti ono što žele.

Real Madrid poznat je kao vjerovatno najpoželjniji klub. Teško je reći da ima djeteta kojem nije san da zaigra jednog dana u dresu Galaktikosa.

Osim što ima veliku platežnu moć, to je svakako jedna od karti na koje Real Madrid igra pri dovođenju igrača. Sada im je potreban lijevi bek, no pitanje je da li će uspjeti dovesti baš onog koga u prvom redu žele.

Naime, glavna meta tima iz madrida je Alphonso Davies. Ovaj 23-godišnjak trenutno je član minhenskog Bayerna. 

Ove je sezone Alphonso Davies 19 puta nastupio za Bayern i upisao tri asistencije.

Ugovor s Bavarcima brzonogi Kanađanin ima do ljeta 2025. godine. To je svakako jedna od prednosti Kraljeva u ovom slučaju, no čini se kako će Thomas Tuchel i minhenski tim učiniti sve da zadrže ovog fudbalera u svojim redovima.

Poruka Tuchela za Real Madrid

Trener Bayerna, Thomas Tuchel, bio je izuzetno jasan kada je stanje Alphona Daviesa u pitanju. 

Oglasi

"On je naš igrač i sigurno jedan od ključnih. Zna koliko ga cijenimo. Za mene dužina ugovora igrača ništa ne znači. On se stalno razvija i radi to na najvišem nivou.

Vjerujem menadžmentu. Davies je veoma mlad igrač, često to zaboravljamo. Još uvijek ima prostora za napredak u svim aspektima", rekao je Tuchel, a prenosi Mundo Deportivo.

Ova izjava sigurno će razočarati i prvog čovjeka Real Madrida, Florentina Pereza. Poznato je da on uglavnom dobije ono što želi, ali u ovom slučaju će to teško biti izvodivo. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Što se tiče Daviesa, on je u Bayern stigao iz Vancouvera u januaru 2019. godine za 14 miliona eura. Prije toga je igrao za Whitecaps FC 2 u SAD-u i rezervni tim Whitecapsa u Kanadi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Delegat
A jest mu odgovorio
0 0
Amansio
Tko pita Tuhela i Baern kad uđe u zadnju godinu ugovora samo se Davis pita i njegov agent. Niti real niti Bajern, a ponajmanje Tuhel. Koji je logički rekao da bi ga želio u svom timu relno tko nebi. Momak top igra, ima prostora za napredak i ima x faktor koji je primamljiv sponzorima.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi