FOTO: EPA

Efikasna nedjelja u Premiershipu

Ludnica na Anfieldu i meč koji će se dugo prepričavati

Haris Zilić

Odigrana su četiri duela 14. kola engleskog Premiershipa u nedjeljnom popodnevnom terminu od 15 sati, a gledatelji su mogli maksimalno uživati jer je viđena golijada.

Spektakularan duel odigran je na Anfieldu gdje je Liverpool dočekao Fulham i slavio sa 4:3 u nevjerovatnoj utakmici.

Poveli su Redsi golčinom Arnolda u 20. minuti sa 1:0, a Fulham u 24. minuti odgovara preko Wilsona, to je bilo 1:1.

U 38. minuti Mac Alister pogađa za novo vodstvo Redsa sada 2:1, a u trećoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena Tete pogađa za 2:2.

U nastavku nova ludnica. U 80. minuti De Cordova-Reid pogađa za vodstvo Fulhama od 2:3 i činilo se da idemo prema iznenađenju na Anfieldu, ali u dvije minute ludi preokret Liverpoola.

U 87. minuti Endo pogađa za 3:3, a u 88. minuti Arnold svojim drugim golom pogađa za 4:3 što je bio i konačan rezultat ove nevjerovatne utakmice za pamćenje.

Chelsea se "probudio" i danas su savladali Brighton sa 3:2 u također vrlo zanimljivoj utakmici, a Plavci su od 45. minute igrali s igračem manje nakon što je drugi žuti karton dobio Gallagher.

Bornemouth je dočekao Aston Villu, a susret je završen remijerm 2:2 i to je bila još jedna efikasna utakmica ove nedjelje na Ostrvu.

Meč sa najmanje golova danas odigrali su Westa Ham i Csytal Palace u lodnonskom duelu koji je okončan rezultatom 1:1.

Premiership, 14. kolo:

Bournemotuh - Aston Villa 2:2

Chelsea - Birghton 3:2

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool - Fulham 4:3

West Ham - Crystal Palace 1:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.