FOTO: EPA

Horor subota za tim iz Minhena

Noćna mora za Bayern u Frankfurtu: Bavarci upisali jedan od najtežih poraza

Haris Zilić

Odigrano je pet utakmica 14. kola njemačke Bundeslige u subotnjem termin od 15:30, a rezultat i Frankfurta je bio u centru pažnje. Eintracht je dočekao Bayern i Bavarcima nanio jedan od najtežih poraza u historiji rezultatom 5:1.

Bayern je odigrao očajan meč. Tim iz Frankfurta je bolje otvorio utakmicu i nagrađeni su u 12. minuti kada je Marmoush pogodio za 1:0.

Nakon gola domaćina očekivala se reakcija Bayerna, ali fudbaleri iz Minhena kao da su prespavali prvo poluvrijeme.

Eintracht to koristi i postiže još dva gola u pet minuta. Za 2:0 pogodio je Din Ebimbe u 31. minuti, a za 3:0 strijelac je bio Larsson u 36. minuti utakmice.

Ipak u finišu prvog poluvremena, Bavarci se vraćaju koliko toliko u meč. U 44. minuti dobra akcija gostiju, Sane asistira, a Kimmich pogađa za 3:1 i rezultat prvog poluvremena.

Grozan start i drugog poluvremena za Bayern. U 50. minuti Dina Ebimbe pogađa za 4:1, visoko i nevjerovatno vodstvo tima iz Frankfurta.

Nastavak brodoloma za Bayern u 60. minuti, Knauff je pogodio za nevjerovatnih 5:1 što je bio i konačan rezultat. Težak udarac za Bavarce u to nema sumnje.

U ostalim mečevima, Union Berlin se trznuo dolaskom Nenada Bjelice na klupu i danas su savladali Borussiu Monchengladbach rezultatom 3:1 u najboljoj utakmici ove sezone.

U ostalim mečevima subotnjeg programa koji su počeli u 15:30 postignuti su ovi rezultati:

Heidenheim - Darmstadt 3:2

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Wedrer Bremen - Augsburg 2:0

Wolfsburg - Freiburg 0:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.