Poziv očajnika iz Minhena i ne pitaju koliko košta: "Sada je sve do tebe..."
Foto - EPA

Tuchel 'okrenuo' Arauja

Poziv očajnika iz Minhena i ne pitaju koliko košta: "Sada je sve do tebe..."

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern krenuo je po veliki posao. Sky Sport navodi kako je trener njemačkog prvaka Thomas Tuchel obavio telefonski razgovor s defanzivcem Barcelone Ronaldom Araujom i da mu je jasno poručio da ga želi u Minhenu.

Bayern će u narednom periodu pokušati pojačati defanzivni dio ekipe. Bavarski velikan navodno ne pita za cijene na tržištu, a glavna meta je urugvajski defanzivac iz redova Barcelone Ronald Araujo.

Sky Sport navodi kako je trener Bayerna Thomas Tuchel u petak telefonski razgovarao s fudbalerom Barcelone i da mu je rekao koji su mu ciljevi, te da je sve do njega.

"Ronald Araujo je velika želja Bayerna. U petak su razgovarali telefonom. Tuchel mu je rekao da ga želi što prije, u zimi i ljeti bez obzira na cijenu. Bayern je spreman isplatiti veliku cifru", tvrdi Sky Sport.

Ronald Araujo već je godinama neizostavan član prvog tima (Foto: EPA)

Međutim, iz Katalonije stižu drugačije informacije. List Relevo navodi kako nije postojao nikakav telefonski razgovor.

Oglasi

"Ronald Araujo je 100 posto fokusiran na Barcelonu. Njegovi ljudi opovrgavaju bilo kakav telefonski razgovor s Bayernom", navodi ovaj list.

Kod 24-godišnjeg defanzivca ima određenog nezadovoljstva zbog pozicije na kojoj igra. Trener Xavi Hernandez ga često koristi na mjestu desnog beka, koja mu nije omiljena, jer više preferira poziciju štopera.

Urugvajac je u Barcu stigao 2018. godine iz ekipe Boston River. Plaćen je 4.7 miliona eura, a trenutna tržišna vrijednost mu je 70 miliona eura.

Araujo je u dosadašnjoj karijeri odigrao 126 utakmica za katalonskog velikana i ima učinak od osam golova i tri asistencije.

Ronald Araujo je veoma cijenjen u svlačionici Real Madrida

Ronald Araujo bio je jedno vrijeme i meta velikog rivala Real Madrida. Ipak, on je odlučio odbiti sve ponude koje su stizale iz kraljevskog kluba.

Urugvajac, prema navodima španskih medija, ima ogroman respekt među igračima Real Madrida. Izuzetno je poštovan u svlačionici Kraljeva.

"Araujo je izuzetno poštovan u svlačionici Real Madrida. Vrhunski je igrač, ali i pravi ponizni sportista. Idol mu je Sergio Ramos, a često staje u odbranu Viniciusa u svojim intervjuima", navodi Marca.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Urugvajac je odbio Real Madrid, sada mu je prišao i Bayern, povezuje se i s brojnim engleskim klubovima, ali Barcelona će sasvim sigurno učiniti sve da ga zadrži.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi