Bayern Realu nudi Alphonsa Daviesa, a zauzvrat želi zvijezdu Kraljeva - Perez je odlučio

Kanađanin na meti Reala

Bayern Realu nudi Alphonsa Daviesa, a zauzvrat želi zvijezdu Kraljeva - Perez je odlučio

Edmir Škorić

Alphonso Davies jedna je od glavnih meta Real Madrida za ljetni prijelazni rok 2024. godine. Njegov dolazak bi Kraljevima značajno doprinio i defanzivno i ofanzivno, ali Bayern naravno ne želi da ostane bez takvog igrača.

Real Madrid obično dobije što poželi, prije ili kasnije. I dalje rade na tome da dovedu Kyliana Mbappea na kraju sezone, ali to ne bi bilo jedino veliko pojačanje španskog velikana.

Jedan od najboljih bekova na svijetu ima ugovor s Bayernom do ljeta 2025. godine i još uvijek nije produžio, zbog čega u njemačkom klubu postaju sve svjesniji da ga moraju prodati narednog ljeta, iako i dalje ne gube nadu da ga mogu i zadržati.

Žele ipak u Minhenu pod svaku cijenu izbjeći da 2025. ode kao slobodan igrač, jer bi zvijezda sa samo 25 godina otišla direktnom rivalu u Ligi prvaka, a da pritom ostaju bez ikakve zarade. Dakle, ne žele da im se ponovi David Alaba koji je besplatno otišao u Real kao jedan od najboljih defanzivaca.

Iz tog razloga već proučavaju mogućnosti da Daviesa prodaju u roku od šest mjeseci. Bayern takođe pokušava izvući najbolje od eventualnog odlaska reprezentativca Kanade, pa su navodno spremni ponuditi razmjenu u kojoj bi pustili Daviesa, a dobili brazilskog napadača Rodryga. Pitanje je da li će Real pristati na takvu razmjenu s obzirom na to kako Rodrygo igra i o kakvom potencijalu je riječ.

Oglasi

Druga opcija je da Bayern Daviesa da za mladog Argentinca Nica Paza, s t im da bi Real u tom slučaju morao da doplati određeni dio novca.

Florentino Perez ne razmatra niti jednu od ovih opcija, jer obojicu smatra vrlo važnim fudbalerima za sadašnji i budući projekt kluba. No, planira poslati dobru financijsku ponudu za dobivanje usluga Bayernovog igrača.

Glavni cilj je da transfer ne premaši 60 miliona eura, svjesni da će Bayern biti u situaciji da praktično mora da proda svog prvotimca.

Ranije je trener Bayerna Thomas Tuchel komentarisao glasine oko odlaska Daviesa u Real Madrid.

"On je naš igrač i sigurno jedan od ključnih. Zna koliko ga cijenimo. Za mene dužina ugovora igrača ništa ne znači. On se stalno razvija i radi to na najvišem nivou.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Vjerujem menadžmentu. Davies je veoma mlad igrač, često to zaboravljamo. Još uvijek ima prostora za napredak u svim aspektima", rekao je Tuchel, a prenosi Mundo Deportivo.

Te izjave nisu nikakva garancija da će Bayern zadržati Daviesa, jer čini se da je igrač sve manje sretan u Minhenu i da svim silama želi put Madrida.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi