Hrvat izazvao pažnju

Luka Modrić neshvatljivom reakcijom podijelio javnost, a Carlo šuti: "Nemam pojma šta je uradio"

Midhat Šljivak

Real Madrid je osvojio bod na gostovanju u Sevilli kod ekipe Betisa (1:1), a utakmicu je obilježila ljutita reakcija hrvatskog veznjaka Luke Modrića nakon izmjene u 70. minuti.

Luka Modrić nije lako prihvatio činjenicu da ga je u ključnim trenucima utakmice Carlo Ancelotti odlučio izvesti iz igre i šansu za igru dati Daniju Ceballosu.

Žestoko je hrvatski veznjak reagovao prilikom izlaska. Bacio je bočicu s vodom, a zatim ju je i šutnuo na podu.

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti tvrdi da ne zna šta se desilo: "Luka Modrić? Nemam pojma šta se dogodilo", rekao je iskusni Italijan.

Modrić je u ovom meču imao dobrih poteza. Međutim, s obzirom na to da rezultat bio 1:1, Ancelotti je odlučio krenuti ofanzivnije i zbog toga je šansu za igru dobio Dani Ceballos.

Navijači kraljevskog kluba imaju podijeljeno mišljenje kada je ova situacija u pitanju. Dosta je onih smatraju kako je Modrić definitivno pretjerao s reakcijom jer i nije bio dovoljno dobar da ostane na terenu. S druge strane dosta je i onih koji shvataju reakciju kao razočarenje zbog jeftino primljenog gola.

Na kraju je susret završen neriješenim ishodom. Imali su Kraljevi i sreće jer je Isco pogodio prečku u samom finišu utakmice.

Carlo Ancelotti pošten kao niko: "Ovaj rezultat je fer"

Trener Real Madrida je nakon meča istakao da je rezultat 1:1 apsolutno fer.

"Utakmica je bila veoma dobra, oba tima su igrala odličan fudbal i rezultat je fer", istakao je italijanski stručnjak i dodaje:

"Stvari ne idu uvijek kako planirate. Na ovom stadionu je veoma teško igrati. Mi smo već mislima na narednoj utakmici. Zabili su sjajan gol i to je to. Ja sam zadovoljan, ne može se uvijek pobjeđivati", riječi su trenera madridskog Reala Carla Ancelottija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kraljevi su na vrhu La Lige s 39 bodova iz 16 odigranih utakmica. Bod manje ima Girona, a četiri najveći rival Barcelona.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.