Već se zna plata Modrića u Saudijskoj Arabiji? Ronaldu 200 miliona eura godišnje, a Luki...

Spremni su mu dati sve što poželi

Već se zna plata Modrića u Saudijskoj Arabiji? Ronaldu 200 miliona eura godišnje, a Luki...

Edmir Škorić

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić trenutno se bori s Hrvatskom za plasman na Evropsko prvenstvo i sutra će predvoditi svoju zemlju u duelu sa Armenijom u kojoj će Vatreni pobjedom imati priliku da ovjere učešće u još jednom velikom takmičenju.

I dok Modrić i Hrvatska rješavaju pitanje plasmana na Euro u Njemačkoj, sve su glasnije priče o transferu iskusnog veznjaka, koji bi na ljeto 2024. godine, baš kada se bude igrao Euro, mogao dobiti novi ugovor daleko od Madrida.

Špekuliše se da bi se transfer mogao dogoditi već u januaru, no očekuje se da Luka barem do kraja sezone nosi dres Reala, svog najdražeg kluba.

"Real Madrid je za mene sve. To je dio mog života, moja porodica, način života. Jas am iz Hrvatske, tamo sam se rodio, ali sam ovdje 11 godina i osjećam se kao kod kuće. Zahvalan sam zbog svega kroz šta prolazim u najvećem klubu u historiji fudbala", kazao je kapiten Vatrenih u intervjuu za sajt Madriđana.

Iako ne igra kao prošlih sezona tako često, svejedno je zadovoljan u Madridu, ali pričama o transferu u Saudijsku Arabiju, čini se, nema kraja.

Oglasi

Štaviše, prema pisanju španskog Sporta, Modrić će se pridružiti svom sunarodnjaku Marcelu Brozoviću, te jednom od najboljih igrača svijeta, svom nekadašnjem prijatelju i saigraču Cristianu Ronaldu u Al Nassru.

Neizbježno je pitanje plate koja Hrvata očekuje u bliskoistočkom fudbalu. Portugalac zarađuje godišnje 200 miliona eura, ali vjeruje se da će mnogo novca otići i Modriću. S obzirom da postoji niz timova koji će htjeti Modrića, pa i Messijev Inter Miami, Al Nassr će morati da mu da približnu cifru koju ima Portugalac.

Al Hilal je nudio 66 miliona eura Modriću, a on je to odbio, a pretpostavlja se da je Al Nassr spreman da plati preko 100 miliona eura po sezoni hrvatskom čarobnjaku.

Modrić je sa Ronaldom imao slavnu eru u Madridu i bilo bi ih zaista lijepo vidjeti ponovo zajedno, a još kad se uzme u obzir da za Al Nassr igra i Brozović, da je tu i Mane, Alex Telles... No, sve to skupo košta Al Nassr, ali ako neko ima ekonomsku moć u fudbalu to je ova bogata arapska zemlja na Bliskom istoku.

Osim što igračima nudi velike i bogate ugovore, nudi im mogućnost upoznavanja jedne sasvim nove kulture, što takođe može da bude jedan od faktora, ali i činjenica da su desetine vrhunskih fudbalera i trenera sada upravo u toj zemlji, koja će u budućnosti organizovati Svjetsko prvenstvo.

Oglasi