Carlo Ancelotti i 500 arapskih miliona: "Pješke bih otišao..."
Foto - EPA

Poručio je da se šali

Carlo Ancelotti i 500 arapskih miliona: "Pješke bih otišao..."

Midhat Šljivak

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti nikada ne bi pristao otići u Saudijsku Arabiju čak i da mu ponude ugovor od 500 miliona eura. Tvrdi da mu novac ne treba.

Španski golfer Jon Rahm potpisao je ugovor sa Saudijskom Arabijom koji će mu u narednim godinama na turnirima donijeti oko 500 miliona dolara. On je samo još jedan u nizu sportista koji nisu odoljeli arapskim milionima, a realno, teško bi ko i odbio ovu ponudu.

Nakon što je slavni golfer potpisao ovaj unosan ugovor, španski novinari su pitali trenera Real Madrida Carla Ancelottija da li bi on otišao za tu cifru u Saudijsku Arabiju.

"Da li bih otišao u Saudijsku Arabiju za 500 miliona? Ne bih uopšte bukirao let, pješke bih otišao tamo", rekao je Ancelotti, pa je poručio da se šali.

"Ne, ne. Šalim se. Ne treba mi novac. Svijet se mijenja i mijenjat će se i dalje", poruka je trenera Real Madrida.

Oglasi

Carlo Ancelotti odlazi iz Real Madrida, zamjena je poznata?

Legendarni Italijan vjerovatno će napustiti klupu Real Madrida naredne sezone, a zamjena se već nazire. To je Xabi Alonso.

I sam 64-godišnji stručnjak je veoma pozitivno govorio o Špancu. Smatra da bi on bio dobro rješenje za Real.

"Ne razmišljam o svojoj budućnosti. Sačekat ću zadnji dan u Real Madridu. Xabi Alonso? Bio je sjajan igrač i ima fantastičnu trenersku karijeru. Profil je trenera koji može voditi Real Madrid. Poznaje klub i veoma je popularan", rekao je Ancelotti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Xabi Alonso trenutno radi kao trener Bayer Leverkusena. Igra fenomenalan napadački fudbal, a upravo je to ono što Kraljevi žele u budućnosti.

Odluka o novom treneru neće pasti prije kraja sezone. Alonso je na čekanju kao i nekoliko drugih imena i vidjet ćemo koga će odabrati Florentino Perez.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti