Utakmica koja se čekala

Inter potvrdio ono što je čekao cijeli svijet, 1. februar donosi zadnji sudar titana!

Endin Čaušević

Inter iz Miamija potvrdio je na zvaničnoj stranici da će u sklopu priprema za iduću sezonu učestvovati na turniru u Saudijskoj Arabiji, a ono o čemu se špekulisalo mjesecima sada je konačno obznanjeno.

U posljednje vrijeme bilo je dosta špekulacija da bi Lionel Messi mogao napustiti Inter Miami na kraju ove godine i vratiti se u Evropu na posudbu do kraja sezone, ali sada je jasno svima da se to neće desiti.

Messi je stavio tačku na igračku karijeru u Evropi i nema namjeru napuštati Inter, te će biti s ekipom i na pripremama za novu sezonu koja bi u Americi trebala početi krajem februara iduće godine.

Inter je već napravio plan priprema za novu sezonu, a klub iz Miamija potvrdio je sinoć ono što je fudbalska javnost čekala već sedmicama.

Naime, ovaj američki klub će dio priprema provesti u Saudijskoj Arabiji gdje će učestvovati na turniru koji će se igrati u Riyadhu, te su iz Intera potvrdili da nas čeka još jedan sudar titana.

Naravno, u pitanju je okršaj Messija i Cristiana Ronalda koji su obilježili nevjerovatnu eru u fudbalu i u prošlosti imali mnoštvo sjajnih duela na terenu.

Obojica su na zalasku karijere, a čini se da ćemo po zadnji put gledati njih dvojicu na suprotnim stranama.

To će se desiti 1. februara kada će igrati Inter i Al Nassr na pomenutom turniru i nema sumnje da će to biti pravi spektakl, a ljubitelji fudbala već su počeli odbrojavanje do te utakmice.

No, Inter će prvo odmjeriti snage protiv Al Hilala na Kingdom Areni u Riyadhu, a ovaj tim predvodit će zvijezde poput Neymara, Aleksandra Mitrovića, Sergeja Milinkovića-Savića...Taj meč zakazan je za 29. januar.

Meč protiv Al Nassra će se igrati na istom stadionu 1. februara, a čak je i Inter objavio na zvaničnoj stranici da će to biti najvjerovatnije zadnji okršaj koji će imati Messi i Ronaldo što se svakako ne smije propustiti.

U međusobnim okršajima Messi uspješniji od Ronalda

Messi i Ronaldo su se u karijeri na terenu sreli čak 35 puta. Messi ima 16 pobjeda, dok je Ronaldo na učinku od 10 trijumfa, a devet mečeva završeno je bez pobjednika. U tim okršajima Messi je dao 21 gol i upisao 12 asistencija, dok je CR postigao 20 golova i ima jednu asistenciju.

Naravno, najviše puta sastajali su se dok su igrali za Barcelonu, odnosno Real Madrid i neke od tih El Clasica nećemo nikada zaboraviti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.