Riquelme dobio pitanje da bira između Messija i Maradone, mislili su da će da šuti, a on dao odgovor

Argentincima je to pitanje najteže

Riquelme dobio pitanje da bira između Messija i Maradone, mislili su da će da šuti, a on dao odgovor

Endin Čaušević

Ko je najbolji fudbaler svih vremena je pitanje koje će u fudbalu uvijek izazvati debatu jer su mišljenja itekako podijeljena. Mnogi danas kažu da je Lionel Messi nadmašio Diega Maradonu i Pelea, a svoj odgovor na to "škakljivo" pitanje dao je i legendarni Juan Roman Riquelme.

Nakon što je osvojio Svjetsko prvenstvo za mnoge je Lionel Messi postao najbolji igrač svih vremena i čini se da je barem riješio debatu kada je u pitanju poređenje s Cristianom Ronaldom.

Međutim, oni malo stariji poznavaoci fudbala nisu baš saglasni s takvim mišljenjem. Za mnoge od njih i dalje su Diego Maradona i Pele ispred Messija, te je jasno da se ta debata nikada neće završiti.

Nekako u svemu tome je najteže Argentincima jer moraju birati između dvojice nestvarnih igrača koji su napravili sjajne karijere, te su obojica Gaučosima donijeli titulu prvaka svijeta.

Na ovo itekako "škakljivo" pitanje odgovor je dao i Riquelme koji je jedan od rijetkih sretnika u fudbalu koji je imao priliku u karijeri igrati i s Maradonom, ali i s Messijem.

Oglasi

Nekadašnji igrač Boce Juniors gostovao je u emisiji ESPN Argentina u kojoj je govorio o reprezentaciji Argentine, a potom je voditelj postavio pitanje kojem se nijedan Argentinac ne raduje.

"Pitate me ko je bolji Maradona ili Messi? Pa, kako ćeš me to pitati...", počeo je Riquelme, a onda je dao odgovor kojim se očito nije nikome želio zamjeriti.

"Maradona? On je najbolji fudbaler kojeg sam vidio na fudbalskom terenu kada sam bio dijete. Sada kada sam odrastao čovjek najbolji je Messi. Sretan sam što sam imao priliku igrati s obojicom, za mene je to ostvarenje sna".

Riquelme je s Maradonom imao priliku igrati dok je bio na početku svoje karijere u Boci Juniors, dok je s Messijem igrao u reprezentaciji Argentine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi