Pojavio se snimak

Trenutak kad su Hrvatice završile na stubu srama: Postale su sinonim za nemoguće!

Admin Čaušević

Ženska rukometna reprezentacija Hrvatske je pravim harakirijem u završnici meča protiv Mađarske ostala bez nokaut faze Svjetskog prvenstvo. Njihov poraz je donio nevjerovatno slavlje selekciji Crne Gore.

Dok su se igrale posljednje minute utakmice u Gotenhburgu jedna rukometašica s nestrpljenjem virila kroz vrata i pratila dešavanja na terenu.

Nakon posljednjeg zvuka sirene i dramatične pobjede Mađarske nad Crnom Grom 23:22 uslijedilo je nevjerovatno slavlje u svlačionici Lavica.

Jedna crnogorska rukometašica je pokupila "muštuluk" za slavlje, dok su Hrvatice ostale da tuguju zbog nevjerovatnog poraza.

Vodile su izabranice Ivice Obrvana i šesta razlike, ali su na kraju ispustili prednost te su Mađarice pobijedile 23:22.

Da na kraju stvar bude gora pobjeda Mađaricama nije značila previše jer su ispale zbog slabijeg međusobnog duela od Crne Gore.

Ranije su nakon tog meča Crnogorke izgubile od Šveđanki (32:25) što bi značilo da Hrvatice u slučaju trijumfa sigurno prošle dalje. 

Međutim, desilo se suprotno te su postale sinonim za nemoguće pošto je zaista nevjerovatno šta su dopustili sebi u završnici utakmice.

Svakako veliku odgovornost za svojevrsni harakiri snosi i Obrvan koji je ne tako davno obnašao i selektorsku poziciju A rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Hrvatice su u suzama dočekala posljednji zvižduk, tješile su jedna drugu, ali okus je itekako gorak te će Obrvan morati dati neke odgovore.

Ostaje da se vidi šta će na kraju odlučiti HNS i da li će ovaj iskusni stručnjak uopšte dobiti povjerenje za nastavak svog mandata.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.