Hrvatske suze nakon filmske drame, užasan kraj za Srbiju
FOTO: EPA

Svjetsko prvenstvo stiže do završnice

Hrvatske suze nakon filmske drame, užasan kraj za Srbiju

Haris Zilić

Uzbuđenja na Svjetskom prvenstvu za rukometašice stigla su do svog vrhunca i poznati su svi učesnici nokaut faze, tačnije četvrtine finala.

U grupi 1 je bila prava drama. Meč odluke je igrala selekcija Hrvatske.

Izabranice Ivice Obrvana su u trećem kolu druge grupne faze igrale protiv Mađarske i susret je završen trijumfom Mađarica 23:22 u utakmici gdje je Hrvatska prokockala pet golova razlike, a Mađarska je serijom od 5:0 u finišu meča ostavila Hrvatsku bez nokaut faze.

Iz ove grupe u četvrtini finala je sigurna Švedska koja će i bez obzira na večeršanji rezultat protiv Crne Gore biti prvoplasirana u grupi, ali i Crna Gora jer je u međusobnom duelu bolja od Mađarske, ako obje selekcije budu imale po šest bodova.

Hrvatska itekako može da žali jer im je i remi protiv Mađarske uz poraz Crne Gore od Švedske garantovao plasman među osam.

Oglasi

Užasan kraj prvenstva za Srbiju koja je danas upisala i treći poraz u drugoj grupnoj fazi ukupno peti na prvenstvu. Bolje od Srbije bile su rukometašice Japana rezultatom 22:20.

Srbija tako šampionat završava sa pet poraza i samo jednim trijumfom u prvoj grupnoj fazi protiv autsajdera Čilea.

U četvrtini finala iz grupe 2 idu Norveška i Francuska, a iz grupe 4 Nizozemska i iznenađenje Češka koja je ostavila Španiju bez nokaut faze.

Nakon večerašnjeg duela Švedske i Crne Gore u grupi 1 saznat ćemo sve parove četvrtine finala ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva za rukometašice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi