Hrvatska blizu čuda, Srbiji nakon novog udarca prijeti totalni fijasko
FOTO: EPA

Crna Gora također u igri za nokaut fazu

Hrvatska blizu čuda, Srbiji nakon novog udarca prijeti totalni fijasko

H. Zilić

Zakuhava se dobro na Svjetskom prvenstvu za rukometašice gdje su danas kompletirane utakmice drugog kola druge grupne faze u grupama 1 i 3 što znači da je ostalo još kolo do kraja i do konačne odluke u pomenutim grupama.

Dvije reprezentacije iz regije su u igri za plasman u četvrtinu finala, a to su Hrvatska i Crna Gora. Hrvatska je danas savladala Kamerun 24:15 u grupi 1, a Crna Gora je u istoj grupi sa 29:21 bila bolja od Senegala.

Kolo prije kraja u grupi 1 je lider Švedska s osam bodova i osigurale su plasman u četvrtinu finala kolo prije kraja, a onda iza ide gužva. Crna Gora ima šest bodova, Hrvatska je na pet, Mađarska ima četiri boda, bez šansi su Senegal s jednim bodom i Kamerun bez bodova.

U posljednjem kolu Hrvatska igra protiv Mađarske i ima priliku da trijumfom obezbijedi četvrtinu finala što bi bilo ravno čudu jer su u drugu fazu samo prenijele mršavi bod protiv Senegala. Također Crna Gora protiv Švedske traži trijumf za siguran prolaz, tako da će biti drame u posljednjem kolu druge grupne faze u grupi 1.

U grupi 3 novi udarac za Srbiju koja je danas ubjedljivo poražena od Njemačke rezultatom 31:21.

Oglasi

Rukometašice Srbije su bez bodova u grupi 3 i pokušat će u posljednjem kolu protiv Japana da izbjegnu totalni fijasko na prvenstvu gdje su jedinu pobjedu u pet mečeva ostvarile protiv autsajdera Čilea u prvoj grupnoj fazi.

U grupi 4 lider je Njemačka s osam bodova, Danska ima šest i ove dvije selekcije su blizu plasmana dalje. Rumunija i Poljska imaju po četiri boda, Japan je na dva boda, a Srbija je bez bodova.

Rezultati drugog kola druge grupne faze:

Grupa 1:

Oglasi

Senegal - Crna Gora 21:29

Hrvatska - Kamerun 24:15

Mađarska - Švedska 22:26

Grupa 2:

Rumunija - Japan 32:28

Srbija - Njemačka 21:31

Poljska - Danska 22:32

Top Komentari

pero98
Sretno Hrvatice u zadnjem kolu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi