Obrvan pao na najvažnijem ispitu: Nestvarno šta je Hrvatska prokockala u finišu utakmice

Rukometašice u suzama

Obrvan pao na najvažnijem ispitu: Nestvarno šta je Hrvatska prokockala u finišu utakmice

Haris Zilić

Ženska rukometna reprezentacija Hrvatske je na nevjerovatan način ispala sa Svjetskog prvenstva u posljednjem kolu druge grupne faze.

Hrvatskoj je trebala pobjeda ili remi protiv Mađarske uz poraz Crne Gore protiv Švedske, a na kraju su izgubile dobijenu utakmicu.

Hrvatice su cijeli meč bile bolji rival, čak su 15 minuta prije kraja imale šest golova prednosti, a 11 minuta prije kraja i pet golova prednosti.

Kada se činilo da izabranice Ivice Obrvana mogu početi sa slavljem desio se šok. Mađarska je napravila seriju 5:0, a u posljednjoj minuti i povela 23:22.

U međuvremenu Hrvatska je promašila sedmerac, ali pitanje je koliko su igračice tu krive, odnosno kako je moguće da jedna ozbiljna reprezentacija ispusti takvu prednost u desetak minuta u utakmici godine?

Oglasi

Pitanje je to vjerovatno na koji će selektor Obrvan morati dati odgovor jer po svim parametrima on kao iskusan trener nije smio dozvoliti da njegova ekipa doživi pad koji je teško objasniti. I sigurno da ovdje itekako ima i trenerskih grešaka.

Ivica Obrvan je pao na najvažnijem ispitu, a reprezentativke Hrvatske se moraju oporaviti od šoka što prije i pripremati za nove akcije.

Hrvatice su u suzama dočekala posljednji zvižduk, tješile su jedna drugu, ali okus je itekako gorak. Trenutak po završetku utakmice pogledajte OVDJE.

U rukama su imale četvrtinu finala možda i borbu za medalje na kraju su ostale kratkih rukava i poražene od reprezentacije kojoj trijumf nije puno značio u rezultatskom smislu.

Top Komentari

baraba
Sve ko fol neki treneri ....izgubis ovako utakmicu ...tokmaci i nista drugo ...pun balkan ovakvih idiota koji se pogube ko abdest ....a ovaj obrvan tokmak jedan obicni bljak
0 0
user1677335155
Ma kad se zbroji sve. Kakve rezultate je imao Obrvan do sada? Izgubit kod +6 15 minuta do kraja je stvarno.....ne znam šta reći. Nije do igračica nisu psihički bile pripremljene. Kriza nastupi ide tajm aut, uvedeš nove igračice, a ovako blokada na terenu, blokada na klupi....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi